Το KOKKARI άλλαξε και γίνεται πλέον ο βραδινός σου προορισμός

Το KOKKARI άλλαξε και γίνεται πλέον ο βραδινός σου προορισμός

Το KOKKARI άλλαξε και γίνεται πλέον ο βραδινός σου προορισμός. Νέδοντος 59 & Ηφαίστου, μια ανάσα από το ιστορικό κέντρο απολαμβάνεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στην ελληνική δημιουργική κουζίνα.

Ένας ανανεωμένος χώρος, με lounge μουσική, δημιουργικά πιάτα και το αγαπημένο σου κρασί. Ο chef και ιδιοκτήτης του KOKKARI, Στέλιος Ραπτέας φροντίζει προσωπικά να απολαύσεις μια πλούσια ποικιλία πιάτων ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Αγαπά πολύ την τοπική γαστρονομία και πειραματίζεται δημιουργικά με τα υλικά της, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση της. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε δημοφιλείς Chef και με τη διαδρομή του στα 𝗔𝗦𝗧𝗜𝗥 𝗣𝗔𝗟𝗔𝗖𝗘 𝗛𝗢𝗧𝗘𝗟 𝗔𝗧𝗛𝗘𝗡𝗦, 𝗖𝗢𝗦𝗧𝗔 𝗡𝗔𝗩𝗔𝗥𝗜𝗡𝗢, 𝗩𝗔𝗠𝗠𝗢𝗦 𝗥𝗘𝗦𝗧𝗔𝗨𝗥𝗔𝗡𝗧, κ.α., ο Στέλιος προσφέρει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.

Το μενού του είναι βασισμένο στα αγνά υλικά από τοπικούς παραγωγούς που τα βρίσκεις άφθονα στην μεσσηνιακή γη. Το KOKKARI δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο, αλλά ένας χώρος όπου η γαστρονομία συνδυάζεται με την τοπική παραγωγή και την αγάπη για τα φρέσκα υλικά, κάποια από τα οποία μεγαλώνει ο ίδιος στον δικό του κήπο, όπως τον μάραθο που θα τον βρεις στις περισσότερες συνταγές του. Ο Στέλιος, μέσα από την προσωπική του εμπλοκή και την αφοσίωσή του στα ποιοτικά υλικά, δημιουργεί πιάτα που αντανακλούν την ουσία της μεσσηνιακής γαστρονομίας και την αυθεντικότητα της τοπικής παράδοσης. Κάποια από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, φρέσκιες γαρίδες και σάλτσα από κρόκο Κοζάνης, τα μανιτάρια Harma και τα σουτζουκάκια με chimichurri, chutney τομάτας, πλιγούρι και φινόκιο. Πρωταγωνιστής στο μενού του, το «Κατσικογέλαδο», νεαρό μοσχαράκι, το οποίο μεγαλώνει ελεύθερο στα άγρια τοπία της Μεσσηνιακής Μάνης.

Ξεχωριστές γεύσεις θα απολαύσεις επίσης στα γλυκά του KOKKARI, επιλέγοντας παραδοσιακή δίπλα Μεσσηνίας, με μασκαρπόνε, φιστίκι Αιγίνης και παγωτό ελαιόλαδο φτιαγμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MESIMERI, ή ζεστό γαλακτομπούρεκο με φύλλα από τριαντάφυλλο, κανέλα και τζίντζερ ή ακόμη και Mille – feuille με κρέμα Lime, σορμπέ βασιλικού και καμμένη μαρέγκα.

Στο KOKKARI, δίνουμε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτό και η προετοιμασία κάθε πιάτου είναι η πιο σημαντική διαδικασία. Τα φρέσκα υλικά, το τέλειο πλύσιμο & το σωστό κόψιμο, είναι οι κατάλληλοι συνδυασμοί για τη δημιουργία του πιο νόστιμου πιάτου. Ο Στέλιος, ο δημιουργός του KOKKARI, είναι πάντα εκεί, ενεργεί, επιβλέπει, ετοιμάζει, τα φροντίζει όλα με απόλυτη αφοσίωση.

Πολύτιμος συνεργάτης του Στέλιου, είναι η σύζυγός του Ηλέκτρα. Η Ηλέκτρα, έχοντας εργαστεί σε κορυφαία ξενοδοχεία όπως το Hilton, τα Yes Hotels, το Metropolitan και το Costa Navarino, είναι εκεί για να σε καλωσορίσει και να σε κάνει να νιώσεις αμέσως άνετα. Η Ηλέκτρα φροντίζει ώστε κάθε επίσκεψή σου στο KOKKARI να είναι μοναδική, συνδυάζοντας άψογη εξυπηρέτηση και φιλόξενη ατμόσφαιρα με την άριστη ποιότητα των πιάτων και των κρασιών. Θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σου και να το συνδυάσεις με το αγαπημένο σου κρασί μέσα από την πλούσια και ενημερωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου.

Απόψε τρώμε έξω. Απόψε τρώμε εδώ. Στο νέο, ανανεωμένο ΚΟΚΚΑΡΙ.

Νέδοντος 59 & Ηφαίστου στην πόλη της Καλαμάτας.

Facebook: Kokkari Homemade Food Instagram: kokkarihomemadefood

Tags: