Τρία μετάλλια Χαραλαμπόπουλος και Παπαδέα του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ στη Θεσσαλονίκη

Τρία μετάλλια Χαραλαμπόπουλος και Παπαδέα του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες.

Περίπου 450 αθλητές και αθλήτριες, από 45 αθλητικά σωματεία από όλη τη χώρα και ένα από την Κύπρο έδωσαν το «παρών» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Για μια ακόμη χρονιά ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ Μεσσηνίας, ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, είχε εκπροσώπηση στη σημαντική αυτή αθλητική γιορτή, εξασφαλίζοντας μάλιστα και επιτυχίες.

Ειδικότερα, ο δρομέας Γιάννης Χαραλαμπόπουλος με συνοδό τον Παναγιώτη Πανταζή, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μ. και το ασημένιο στα 5 χλμ. Η Γεωργία Παπαδέα με συνοδό την Όλγα Ρεϊτζοπουλου κατέκτησε τη 2η θέση στα 100 μ., ενώ ο Γιώργος Αγγέλης κατετάγη 4ος στη σφαιροβολία.

«Χαίρομαι όταν αγωνίζομαι και παίρνω διακρίσεις. Η χαρά μου όμως είναι μεγαλύτερη όταν ο ΑΣ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ ΑμεΑ με έδρα την Καλαμάτα, που έχω την τιμή να είμαι ιδρυτικό μέλος αθλητής και πρόεδρος, φτάνει ψηλά. Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου του συλλόγου μας! Στους αθλητές με τυφλότητα Γεωργία Παπαδέα, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Αγγέλη και στους προπονητές τους, Μαρία Χρονοπούλου, Όλγα Ρεϊτζοπούλου Χόχολη, Πάνο Πανταζή και Γιάννη Καλυβιώτη. Προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και πείσμα. Σας ευχαριστούμε μας κάνατε υπερήφανους» είναι το μήνυμα του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη, εμπνευστή και προέδρου του καλαματιανού συλλόγου, ο οποίος δίνει την ευκαιρία άθλησης σε άτομα με αναπηρίες, μια ενασχόληση με πολύτιμα και πολύπλευρα οφέλη.