Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 13.661 οχήματα ταξίδεψαν προς την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 13.661 οχήματα ταξίδεψαν προς την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές

Κερδισμένη η Καλαμάτα από τις επισκέψεις εκδρομέων

Μεγάλο ποσοστό αφίξεων και άκρως ικανοποιητικές πληρότητες στα καταλύματά της σημείωσε η μεσσηνιακή πρωτεύουσα στην πρώτη «μεγάλη έξοδο» του καλοκαιριού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, και υπό την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, όπως ήταν αναμενόμενο, η παραλία της Καλαμάτας είχε την τιμητική της, αφού συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. 

Θετικό πρόσημο για την εστίαση

Ευνοϊκό ήταν το Σαββατοκύριακο, αλλά και η Δευτέρα, και για την εστίαση, αφού οι περισσότεροι συνδύασαν το μπάνιο στη θάλασσα με φαγητό ή καφέ στην παραλία της Καλαμάτας, αλλά και ευρύτερα στα παραλιακά καταστήματα που εκτείνονται μέχρι και τις Κιτριές.

Αυξημένος αριθμός αφίξεων

Αυξημένος συγκριτικά με πέρσι ήταν ο αριθμός όσων επέλεξαν την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Παραχωρησιούχου Εταιρείας ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.

Συνολικά την Παρασκευή και το Σάββατο (21 και 22 Ιουνίου), από τον αυτοκινητόδρομο και συγκεκριμένα από το Σταθμό Διοδίων της Καλαμάτας με κατεύθυνση προς το κέντρο της Καλαμάτας, πέρασαν 13.661 οχήματα. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Σακκά, εκ μέρους της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., ο αριθμός των αφίξεων καταγράφεται αυξημένος συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο τριήμερο, καθώς το 2023 η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είχε πέσει πολύ κοντά στις εθνικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 13.661 οχήματα, μέρος αυτών έμεινε στην Καλαμάτα, ενώ ένα άλλο μέρος διέφυγε προς τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές.

Της Χριστίνας Μανδρώνη