Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μεγάλος ο αριθμός προκρατήσεων για την Καλαμάτα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Μεγάλος ο αριθμός προκρατήσεων για την Καλαμάτα

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι προ των πυλών και δεν είναι λίγοι οι εκδρομείς που έχουν προγραμματίσει, ήδη, τις διακοπές τους από Παρασκευή 21 και επιστροφή Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Βασικός παράγοντας και τη φετινή χρονιά για την επιλογή του προορισμού δεν είναι άλλος από το κόστος μετακίνησης, κυρίως των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που καταγράφουν μια επιπλέον αύξηση, της τάξεως του 40%.

Στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, τα ποσοστά προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφονται υψηλά. Ιδιαίτερα στα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, με τις τιμές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τους μακρινότερους νησιωτικούς προορισμούς, όπου το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι υψηλότερο.

Τη φετινή χρονιά, μάλιστα, το κόστος διαμονής είναι οικονομικότερο στους μακρινούς νησιωτικούς προορισμούς και ο λόγος δεν είναι άλλος από το να μπορέσουν οι επαγγελματίες της διαμονής να εξισορροπήσουν το συνολικό κόστος των εκδρομέων μετά τη ραγδαία αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

«Οι ηπειρωτικοί προορισμοί, όμως, για πολλούς είναι μονόδρομος, ιδιαίτερα σε χιλιομετρικές αποστάσεις 2 – 2,5 ωρών από την κύρια κατοικία τους. Ήδη, στην ηπειρωτική Ελλάδα το ποσοστό προ-κρατήσεων είναι άνω του 70% και σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει ακόμη και το 100%», δηλώνει στο iefimerida.gr o Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Σύμφωνα με την AirDNA, στην Καλαμάτα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 764 αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα, στη Μονεμβασιά 315, στο Ναύπλιο 382, στη Ναυπακτία 225 και στο Νομό Ηλείας 418.

Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα οι προ-κρατήσεις στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 80%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 266 ευρώ για κατοικία 80 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης.