Β. Τζαμουράνης: Όλα τα σοβαρά έργα του Δήμου βρίσκονται στον αέρα…

Β. Τζαμουράνης: Όλα τα σοβαρά έργα του  Δήμου βρίσκονται στον αέρα…

Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες επισκέψεις του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, στην Αθήνα εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζαμουράνης ασκεί κριτική στη Δημοτική Αρχή, ενώ προτείνει τη συνδιαμόρφωση κοινού διεκδικητικού πλαισίου, προκειμένου «να είναι το δυνατό χαρτί που θα έχει ο κ. δήμαρχος στις επόμενες συναντήσεις του στα υπουργεία».

Ειδικότερα, αναφέρει: «Από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, άρχισαν να μας δημιουργούνται προβληματισμοί, ακούγοντας τον κ. δήμαρχο να μας λέει ότι τρεις συνεχόμενες ημέρες επισκέφθηκε την Αθήνα και είχε επαφές με παράγοντες υπουργείων για έργα του Δήμου.

Αντί, λοιπόν, όπως όφειλε θεσμικά, να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις επαφές αυτές και τα αποτελέσματά τους, μας είπε ότι θα τα πει όλα σε συνέντευξη Τύπου που θα έδινε την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα…

Η συνέντευξη του κ. δημάρχου δόθηκε τελικά την Παρασκευή 21 Ιουνίου και από όσα ακούσαμε, οι προβληματισμοί μας μετατράπηκαν σε έντονη ανησυχία, καθώς δεν μας παρουσίασε τίποτα χειροπιαστό, καμία νέα χρηματοδότηση, κανένα νέο έργο, καμία νέα ιδέα και πρωτοβουλία.

Αντίθετα, όλες οι εκκρεμότητες για σοβαρά έργα και διεκδικήσεις του Δήμου εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα!

-Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου δεν έχει πάρει ακόμη παράταση

-Η συμπληρωματική σύμβαση για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ800 δεν έχει ακόμη εγκριθεί, ούτε η χρηματοδότηση

-Έγκριση χρηματοδότησης για τη μεταφορά των συνεργείων του Δήμου από τον Νέδοντα στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού δεν υπάρχει ακόμη

-Έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα δεν υπάρχει ακόμη

-Έγκριση για τα νέα σχολεία που χρειάζεται η πόλη (Ειδικό Δημοτικό, Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο, Δημοτικό Σχολείο στο ΚΤΕΛ και Νηπιαγωγείο) δεν υπάρχει ακόμη

-Η σύνταξη των οριστικών μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νέδοντα, που για τη Δημοτική Αρχή, το υπουργείο Υποδομών και τον Μορέα ήταν απολύτως επείγουσα, δεν έχει καν παραγγελθεί ακόμη!

Οι επισκέψεις του κ. δημάρχου στην Αθήνα, σε υπουργεία, επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, ουσιαστικά δεν απέδωσαν τίποτα. Αυτό εμάς μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί δείχνει ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να διεκδικήσει, καθώς ούτε σχέδιο έχει αλλά ούτε και τόλμη, εξαιτίας ενός στρεβλού κομματικού καθήκοντος απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία απλά αρκείται να την καλοπιάνει.

Προτείνουμε, λοιπόν, να συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το διεκδικητικό πλαίσιο του Δήμου, να το συνδιαμορφώσουμε και να το ψηφίσουμε ομόφωνα, για να είναι το δυνατό χαρτί που θα έχει ο κ. δήμαρχος στις επόμενες συναντήσεις του στα υπουργεία.

Αλλιώς θα μείνουμε με τα ευχολόγια και με τις ανακοινώσεις για δήθεν καλή διάθεση των υπουργείων απέναντι στα αιτήματα του Δήμου, που όμως δε μεταφράζονται σε δεσμεύσεις και πράξεις».