Καλαμάτα: Βήμα μπροστά για τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την τοπική επιχειρηματικότητα

Καλαμάτα: Βήμα μπροστά για τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την τοπική επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Phaos η πρώτη εκδήλωση των UniStart Hubs της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Γεφυρώνοντας το Μέλλον: Πανεπιστήμιο και Τοπική Επιχειρηματικότητα». Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς του εμπορικού κόσμου της Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρύτανης του ΠΑΠΕΛ, Θανάσης Κατσής, σημείωσε ότι η διασύνδεση του πανεπιστημίου με την τοπική επιχειρηματικότητα μπορεί να βοηθήσει άμεσα τους φοιτητές, αφού θα διευκολυνθεί η σύνδεσή τους με τη μετέπειτα αγορά εργασίας. «Αυτό το προωθούμε κι αυτό θα αποτελέσει ένα από τα πλεονεκτήματα για όσους βρεθούν σε κάποια περιφερειακή σχολή με εύκολη αγορά εργασίας» σχολίασε. Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία χρηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνδεθεί η τοπική επιχειρηματικότητα με την έρευνα του ΠΑΠΕΛ, στην κατεύθυνση της καινοτομίας και παραγωγής καινούργιων προϊόντων.

Η επικεφαλής του δικτύου των δομών UniStart Hubs, Ελένη Μητσέα, εξήγησε ότι στόχος της προχθεσινής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού για την υποστήριξη που θα λάβουν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, σημείωσε ότι «μέσω της δράσης δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας, την οποία όλοι θέλουμε να αναπτυχθεί, για τη νέα γενιά, καθώς μπορεί να φέρει και την ανάπτυξη στην περιοχή μας».

Εκτός αυτών, το πάνελ πλαισίωσαν οι Δημήτρης Πατριαρχέας – ξενοδόχος, Ζήσης Καλλιμάνης – ιδιοκτήτης, Kalamata’s Beer Co, Λάμπρος Καραγγελής – ιδιοκτήτης Harma Foods, ενώ το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Αντώνης Παπαδόπουλος – συνιδρυτής της «Ματαρόα».

Χρ.Μ.