14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας: Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού επιστρέφει στον Άρι

14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας: Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ  του καλοκαιριού επιστρέφει στον Άρι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποψινή πρεμιέρα του 14ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, το οποίο επιστρέφει ανανεωμένο, έχοντας ως στόχο να χαρίσει αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στον ποταμό Άρι.

Κατά το τριήμερο φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες στο ποτάμι, αλλά και να δοκιμάσουν την αναρρίχηση ή το γκράφιτι στους ειδικούς χώρους που θα στηθούν. Παράλληλα, στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ Παμίσου, όπου θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, θα υπάρχουν διάφορες εικαστικές εκθέσεις, bazaar, καθώς και εργαστήρια για παιδιά και χορευτικά workshops.

Οι λάτρεις του camping θα έχουν την ευκαιρία και τη φετινή χρονιά να στήσουν τις σκηνές τους πλάι στον Άρι, ενώ με το Camping Pass που θα τους δοθεί, θα μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των υγειονομικών υποδομών και του εστιατορίου που βρίσκεται στο χώρο.

Οι συναυλίες
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σχετικά με τη σημερινή έναρξη, η Φωτεινή Αράπη εκ μέρους των διοργανωτών υπογράμμισε ότι το 14ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, όπως πάντα, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα για πολλά μουσικά γούστα.

Ειδικότερα, σήμερα περιλαμβάνει κατά σειρά τους: «ΘΡΑΞ ΠΑΝΞ», Πέτρο Μάλαμα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Παύλο Παυλίδη, «Χρόνος Μηδέν». Αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρόγραμμα ανοίγει από “ANSER” και “Eversor”, συνεχίζουν οι Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, η Ιουλία Καραπατάκη και κλείνουν οι «Ακροβάτες». Το φινάλε του φεστιβάλ θα γίνει μεθαύριο με τους Γιάννη Χαρούλη, «Εθισμό», Μαρίνα Σπανού και Εισαγγελέα.

Αξιοποίηση της περιοχής
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Φωτεινή Αράπη, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο χώρο θα υπάρχει ειδική ενότητα στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις για τους τρόπους αξιοποίησης της περιοχής γύρω από τον ποταμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, θα γίνουν κληρώσεις δώρων και πολλά ακόμα.

Έκτακτα δρομολόγια
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, για την καλύτερη μεταφορά των ενδιαφερομένων στο χώρο του φεστιβάλ και πάλι πίσω στην Καλαμάτα, το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας θα βάλει έκτακτα δρομολόγια (Καλαμάτα – Άρις: 1+.00, 19.30, 20.30 & Άρις – Καλαμάτα: 00.30, 01.00, 02.00). Τα δε τακτικά δρομολόγια ισχύουν ως έχουν.

Προπώληση εισιτηρίων
Όπως έγινε γνωστό, η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται με μικτό τρόπο. Ηλεκτρονικά μέσω του more.com και σε φυσικά σημεία πώλησης: βιβλιοπωλείο Κονταργύρη και καφέ Marina Garden. Διάθεση εισιτηρίων θα είναι δυνατή και στην είσοδο.

Συμμετοχές
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο κλόουν Βούλης, ο Αθλητικός-Γυμναστικός-Μορφωτικός Σύλλογος «Ελπίδα Άριος», η Culti Multi ΚΟΙΝΣΕΠ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Χρ.Μ.