Αγανάκτηση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις διακοπές νερού

Αγανάκτηση του Αγροτικού  Συλλόγου Γαργαλιάνων για τις διακοπές νερού

Την αγανάκτησή του για τις διακοπές νερού εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Όπως αναφέρεται: «Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων εκφράζει την αγανάκτησή του σχετικά με το φαινόμενο των συστηματικών διακοπών νερού τόσο τις βραδινές όσο και τις μεσημβρινές ώρες το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμος Τριφυλίας πιάστηκε στον ύπνο εν όψει της θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα η λειψυδρία, κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων, λόγω του άνυδρου χειμώνα να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες και παρατεταμένες διακοπές της υδροδότησης.

Όμως, το φαινόμενο δεν είναι χθεσινό, ούτε και η Δημοτική μας Αρχή, ενδείξεις και ταλαιπωρία υπήρχαν και το περυσινό καλοκαίρι. Τι έκαναν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι  για να μη φτάσουμε σε αυτή την κατάντια;

Τι θα μπορούσε να είχε γίνει; 1. Έγκαιρη αποκατάσταση των βλαβών όπου υπάρχουν σε γεωτρήσεις και δίκτυο. 2. Δημιουργία νέων σημείων υδροληψίας όπου απαιτείται και εξασφάλιση σύνδεσης με το δίκτυο. 3. Επαρκής δεξαμενισμός αναλόγως των αναγκών, με αγορά δεξαμενών.

Εφόσον γίνονταν αυτά τα τρία βασικά βήματα και όποια άλλα γνωρίζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι επί του θέματος, τότε θα μπορούσαμε να δεχτούμε και τις συστάσεις για κατασπατάληση, όπου κάθε πολίτης θα πρέπει να σκέφτεται το περιβάλλον και τους πόρους του, που δεν είναι ανεξάντλητοι. Όμως, τη δεδομένη στιγμή είναι ύβρις να μιλούμε για κατασπατάληση όταν ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας. Απαιτούμε το θέμα να συζητηθεί σοβαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξεύρεση άμεσης λύσης σε όσες Δημοτικές Κοινότητες θίγονται ή έχουν θιγεί από διακοπές υδροδότησης».
Η.Γ.