Αίολος: Απονομές επάθλων για το «Γ. Καρέλιας», γιορτή για τα 40χρονα και Παγκόσμιο ελεύθερης κατάδυσης το φθινόπωρο

Αίολος: Απονομές επάθλων για το «Γ. Καρέλιας», γιορτή για τα 40χρονα και Παγκόσμιο ελεύθερης κατάδυσης το φθινόπωρο

Το 25ο Ιστιοπλοϊκό τριήμερο που διοργάνωσε ο Αίολος Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφιερωμένο στον δωρητή του, Γεώργιο Ανδρέα Καρέλια.

Μάλιστα ο φετινός αγώνας συνέπεσε με τα 40χρονα του συλλόγου. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του καλαματιανού ναυταθλητικού συλλόγου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο μιας όμορφης εκδήλωσης οι απονομές για το τελευταίο σκέλος Φοινικούντα-Καλαμάτα και για τη γενική κατηγορία (οι απονομές για τα σκέλη Καλαμάτα-Κορώνη και Κορώνη-Φοινικούντα είχαν γίνει στον τόπο των τερματισμών).

Από τα σημαντικά «νέα» της βραδιάς είναι ότι για τις 7 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΝΑΣΚ Αίολος, ενώ ο καλαματιανός σύλλογος θα φιλοξενήσει τον Οκτώβριο μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, ελεύθερης κατάδυσης και πιο συγκεκριμένα το παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες.

Μετά το καλωσόρισμα του προέδρου Χάρη Βγενή έγιναν ειδικές τιμητικές και αναμνηστικές βραβεύσεις στην οικογένεια Καρέλια με τις αντίστοιχες πλακέτες να παραλαμβάνουν διαδοχικά η Σύλβια (από τον έφορο, Κωνσταντίνο Μανωλόπουλο) και ο Στάθης Καρέλιας (από τον επίτιμο πρόεδρο του Αιόλου, Τάκη Δρακόπουλο).

Ακολούθησαν οι απονομές για το 3ο σκέλος Φοινικούντα-Καλαμάτα. Την πρωτιά πήρε το σκάφος «Τόλμη» που ανήκει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας-Κυβερνήτης Γιάννης Σαραντόπουλος με πλήρωμα τους Κώστα Λημνιό, Γιώργο Γεωργούλη, Γιώργο Λημνιό, Παναγιώτη Κότση (την απονομή έκανε ο Στάθης Καρέλιας). Το Ιβίσκος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, με κυβερνήτη τον Ντίνο Αδαμόπουλο και πλήρωμα τους Γιάννη Αδαμόπουλο, Γιώργο Σπυρόπουλο και Γιώργο Μακρέα, δέχθηκε τα έπαθλα των απονομών για τη 2η θέση από τον ο αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο. Την 3άδα τον νικητών συμπλήρωσε το σκάφος Μαριαλέννα του Αιόλου. Την απονομή στον κυβερνήτη Δημήτρη Μάλλιο και στο πλήρωμα (Γιώργος Γιαννόπουλος, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Γιαννόπουλος) έκανε ο αντιδήμαρχος Κορώνης, Παναγιώτη Μαργιάνης.

Την πρωτιά στη γενική κατηγορία κατέκτησε το «Τόλμη» (την απονομή έκανε η Σύλβια Καρέλια). Τη δεύτερη θέση πήρε το Ιβίσκος (απονομή επάθλων από τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Παύλο Κρανιώτη) και την 3η το Blue Line του Αιόλου με κυβερνήτη την Ιωάννα Σιψά και μέλη του πληρώματος τους Θεοδοσία Καμπούρη, Ανδρέα Μανώλη, Παναγιώτη Μανώλη και Γιώργο Δρακόπουλο.