Ανακοίνωση συνηγόρου 58χρονου για την έκρηξη στη Στούπα

Ανακοίνωση συνηγόρου 58χρονου για την έκρηξη στη Στούπα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης, τοπικά και πανελλήνια, αναπαράγουν σήμερα δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στο οποίο αναφέρεται ότι εξιχνιάστηκε υπόθεση έκρηξης, η οποία έλαβε χώρα στις 5-7-2024 στην Μεσσηνία και συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του 58χρονου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διαψεύδω τα παραπάνω και αναφέρω ότι ο 58χρονος συνελήφθη χθες στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και συγκεκριμένα για ένα μασούρι εκρηκτικής ύλης και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν μετά από έρευνα στην οικία του, τα οποία όμως δεν σχετίστηκαν με την υπόθεση έκρηξης που έλαβε χώρα στις 5-7-2024.

Για το λόγο αυτό, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της κατοχής εκρηκτικής ύλης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και όχι για έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Ο ανωτέρω εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος και η εκδίκαση της υποθέσεως προσδιορίστηκε σε ρητή δικάσιμο.

Σπύρος Β. Λαπιώτης
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ