Ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν για κλοπές μετά από καταδίωξη

Ανήλικοι Ρομά συνελήφθησαν για  κλοπές μετά από καταδίωξη

Προσπάθησαν να διαφύγουν με κλεμμένο αυτοκίνητο

Δύο 16χρονοι Ρομά είναι οι δράστες κλοπών που εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και για τη σύλληψη των οποίων έγινε καταδίωξη το βράδυ της Δευτέρας.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της επικίνδυνης οδήγησης και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καταδίωξη
Το απόγευμα της Δευτέρας περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας εντόπισαν τους δύο ανήλικους να κινούνται ύποπτα  στην περιοχή των Αρφαρών. Προσπάθησαν με τη χρήση ηχητικών σημάτων και υποδείξεων να τους σταματήσουν για έλεγχο, αλλά όταν οι δύο 16χρονοι αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφεραν να διαφύγουν προσωρινά τον έλεγχο.

Ελάχιστη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ εντόπισαν το αυτοκίνητο να έχει εκτραπεί στην περιοχή του Αριοχωρίου, χωρίς να έχουν τραυματισθεί οι δύο ανήλικοι, τους οποίους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και εν συνεχεία συνέλαβαν.

Όπως αποδείχτηκε, είχαν κλέψει το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας γυναίκας, λίγη ώρα νωρίτερα από την Καλαμάτα, χωρίς η ιδιοκτήτριά του να το έχει αντιληφθεί. Το όχημα υπέστη υλικές ζημιές από την εκτροπή του.

Κλοπές
Ακολούθως, πρόεκυψε ότι είχαν κάνει και τις εξής κλοπές:
-Από το μεσημέρι έως το απόγευμα στις 22 Ιουνίου έσπασαν το τζάμι σταθμευμένου αυτοκίνητου στη Μαρίνα Καλαμάτας και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε περίπου 1.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα. Το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του ενός 16χρονου, όταν συνελήφθη.

-Στις 26 Ιουνίου παραβίασαν πόρτα καταστήματος εστίασης στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν 480 ευρώ και ένα κουτί που περιείχε κέρματα ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, από το ψυγείο έβγαλαν τρόφιμα, τα οποία άφησαν έξω και χάλασαν, αξίας 500 ευρώ

-Στις 22 Ιουνίου παραβίασαν πόρτα πολυκατοικίας στην οδό Αριστομένους και προσπάθησαν να μπουν σε ιατρείο, αλλά δεν τα κατάφεραν

-Στις 28 Ιουνίου από ανασφάλιστη πόρτα γκαράζ μπήκαν σε αυλή και περιεργάζονταν κατοικίες, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, διότι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή

-Τη νύχτα 6 προς 7 Ιουλίου παραβίασαν παράθυρο σε φούρνο στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν 200 ευρώ

 -Τέλος στις 6 Ιουλίου παραβίασαν πόρτα καταστήματος καλλυντικών και αφαίρεσαν 130 ευρώ.

Κατά τη σύλληψη των ανηλίκων, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο που αποδείχτηκε πως ήταν κλεμμένο και δύο ζευγάρια γάντια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη