Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Εγκαίνια στις 10 Αυγούστου εξήγγειλε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας: Εγκαίνια στις 10 Αυγούστου εξήγγειλε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

«Πακέτο» διοίκηση για Μέγαρο Χορού και Ανοιχτό Θέατρο 

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που αφορούσε στη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την Παρασκευή το βράδυ, έγινε ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που αφορούσε στη λειτουργία του Μεγάρου Χορού.

Ειδικότερα, ρωτήθηκε η υπουργός Πολιτισμού αν θα μπορούσε να γίνει κάποια προγραμματική σύμβαση για το Μέγαρο Χορού, προκειμένου αυτό να λειτουργεί σε σταθερή βάση, φιλοξενώντας εκδηλώσεις όλο το χρόνο, αίτημα που είχε διατυπωθεί και στο παρελθόν.

Από την πλευρά της, η κα Μενδώνη απάντησε ότι δε χρειάζεται προγραμματική για να συμβεί κάτι τέτοιο, κι αυτό το κάνει ο Δήμος Καλαμάτας.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, 2.000 θέσεων, και στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Συνέχισε δε, λέγοντας ότι, όταν το Θέατρο ολοκληρωθεί, μπορεί να συνδυαστεί με το Μέγαρο Χορού και πραγματικά να αποκτήσει διοίκηση και οντότητα, να έχει έσοδα και να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Π.Μπ.