Άνοιξε την πόρτα αυτοκινήτου και άρπαξε το κινητό του οδηγού

Άνοιξε την πόρτα αυτοκινήτου  και άρπαξε το κινητό του οδηγού

Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Το κινητό τηλέφωνο από τη θέση του συνοδηγού, κι ενώ ο οδηγός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, άρπαξε ένας 27χρονος Ρομά στα Αρφαρά. Το περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες μέρες και ο 27χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε όλη τη Μεσσηνία. Επίσης, εξιχνιάσθηκε κλοπή που είχε γίνει σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμάτα.

Συλλήψεις
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 1.027 άτομα, εκ των οποίων 806 ήταν Έλληνες και 221 αλλοδαποί, καθώς και σε 712 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 75 άτομα, από τα οποία 53 ήταν Έλληνες και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 51 άτομα.

Ακόμα, βεβαιώθηκαν 233 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 31 άτομα και ειδικότερα:

-Ένας 27χρονος Ρομά για κλοπή. Ο νεαρός Ρομά στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών άνοιξε την πόρτα συνοδηγού αυτοκινήτου, κι ενώ ο οδηγός βρισκόταν στη θέση του,  αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 200 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.  Εντοπίσθηκε όμως από αστυνομικούς και συνελήφθη.

-Ένας 53χρονος στην Καλαμάτα διότι κατείχε 2,4 γραμμάρια χασίς

-Ένας 45χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

-Τρία άτομα για καταδικαστικά έγγραφα. Συγκεκριμένα, μια 29χρονη γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος της αποφάσεις του Εφετείου Κακουργημάτων για κλοπή, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και περί όπλων, ένας 39χρονος Ρομά για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε ΚΟΚ κι ένας 33χρονος Ρομά για απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων για απείθεια

-Τρία άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τέσσερα άτομα για στέρηση δελτίου ταυτότητας και ειδικότερα μια  44χρονη Ρομά, ένας 50χρονος Ρομά και δύο κορίτσια Ρομά,  13 και 14 ετών. Επίσης, συνελήφθη η 68χρονη που είχε την κηδεμονία των δύο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση εποπτείας τους.

Κλοπή και σε ψιλικατζίδικο
-Ένας 16χρονος, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

-Ένας 20χρονος Ρομά για παράβαση Υγειονομικού Κανονισμού

-Τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί Αιγιαλού

-Έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τρεις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Επίσης, εξιχνιάστηκε άλλη μια κλοπή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, που είχε γίνει σε βάρος γυναίκας στις 8 Ιουλίου. Τότε ένας 42χρονος μπήκε σε κατάστημα ψιλικών και εκμεταλλευόμενος την ενασχόληση της υπαλλήλου σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος, άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη