Απόλλων Καλαμάτας: Πλούσιος απολογισμός του τμήματος βόλεϊ, με κορυφαία επιτυχία τον τίτλο της ΕΣΠΕΠ στις Παγκορασίδες

Απόλλων Καλαμάτας: Πλούσιος απολογισμός του τμήματος βόλεϊ, με κορυφαία επιτυχία τον τίτλο της ΕΣΠΕΠ στις Παγκορασίδες

Δικαιολογημένα υπερήφανοι οι υπεύθυνοι του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας για όσα έχουν πετύχει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια. «Αιχμή του δόρατος» αποτελεί η γυναικεία ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί σταθερά στην Pre League, τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, όμως ήδη στο «μελανόλευκο» σύλλογο «γεύονται» τους καρπούς της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες.

Επιστέγασμα αποτέλεσε φέτος η πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία σε αναπτυξιακό επίπεδο, η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Πελοποννήσου από την ομάδα Παγκορασίδων Κ16. Οι υπεύθυνοι του Απόλλωνα επιχειρούν έναν συνολικό απολογισμό της χρονιάς, δίνοντας και το στίγμα της προσπάθειας για τη συνέχεια:

«ΤΟΠΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΠΕΠ
Συμμετοχή στο τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα ΕΣΠΕΠ με ομάδα στελεχωμένη αποκλειστικά από αθλήτριες των τμημάτων υποδομής μας. Ηλικίες συμμετεχόντων από 12 ετών έως 17 ετών αγωνιζόμενη εναντίον σε ομάδες ενηλίκων. Κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλό μας πίσω μόνο από την ομάδα του Ζακυνθινού. Η ομάδα μας ήταν η μόνη από την Πελοπόννησο, η οποία κατέβασε ομάδα αναπτυξιακών στο γυναικείο πρωτάθλημα και μία από τις ελάχιστες σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η ίδια ομάδα είχε τερματίσει τρίτη στη παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Κ 20
Συμμετοχή στο πρωτάθλημα νεανίδων με ηλικίες συμμετεχόντων έως και 20 χρονών με αθλήτριες από 12 έως 17 ετών. Πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου, ως η μοναδική ομάδα που εκπροσώπησε το νομό μας σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Αποκλεισμός από το final 4 από την ομάδα της Κορίνθου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ 18
Συμμετοχή στο πρωτάθλημα κορασίδων με δύο αγωνιστικές ομάδες. Πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Πελοποννήσου. Αποκλεισμός από το final 4 από την κάτοχο του τίτλου Παναχαϊκή, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε και τον φετινό τίτλο. Κοινή ομολογία οτι η κλήρωση έφερε πολύ νωρίς έναν πρόωρο τελικό, καθώς η ομάδα μας ήταν η μόνη η οποία κατάφερε να κερδίσει 2 σετ απέναντι στην πανίσχυρη και μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα της Παναχαϊκής.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ 16
Συμμετοχή στο πρωτάθλημα παγκορασίδων με δύο αγωνιστικές ομάδες. Κατάκτηση του

τίτλου με άνετη επικράτηση στο final 4, κερδίζοντας αντίστοιχα στον ημιτελικό και στον τελικό τον Ερυθρό Αστέρα Πατρών και την «Αλκυών» Ναυπλίου με 3-0 σετ. Ελπιδοφόρο για το μέλλον της αγωνιστικής μας παρουσίας το γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε παντοδύναμοι στην πιο μικρή ηλικιακά κατηγορία των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και μάλιστα ο τίτλος επέστρεψε στη Μεσσηνία ύστερα από 5 χρόνια.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ομάδα μας διοργάνωσε το πρώτο και δεύτερο τουρνουά Φιλίας. Στο πρώτο συμμετείχε η ομάδα Ν.Ο. Πύλου με όλα της τα τμήματα και στο δεύτερο η ομάδα της ΑΣΠ ΓΛΥΦΑΔΑ και ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80. Επίσης, ο Απόλλων συμμετείχε στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Πύλου για Τρίτη χρονιά. Επιπλέον, δόθηκαν πλήθος φιλικών με την ομάδα του Μεσσηνιακού καθώς και πολλά οικογενειακά διπλά. Μάλιστα, μοναδική εμπειρία αποτέλεσε το φιλικό στους Μολάους με την Εθνικη Ελλάδος Κ17.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ
Η ομάδα μας εφέτος συμμετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΠ με 6 ομάδες στα αναπτυξιακά τμήματα. Τις περισσότερες ομάδες από κάθε άλλη ομάδα της Πελοποννήσου. Στόχος και σκοπός αυτών των συμμετοχών στα επίσημα πρωταθλήματα να δοθεί η ευκαιρία σε πλήθος αθλητριών να έχουν αγωνιστική παρουσία και να δρέψουν τους καρπούς της προπόνησής τους. Οι αγωνιστικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 40, βάζοντάς μας και σε αυτή τη κατηγορία στην υψηλότερη θέση της Πελοποννήσου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΟΛΛΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΑΚΑ ΣΕΜΠΡΕΒΙΒΑ, ΣΟΦΟΥΛΗ ΑΓΑΠΗ, ΝΙΚΑ ΣΟΦΙΑ, ΛΑΔΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΑΜΠΟΥΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ, ΠΟΥΛΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΤΕΡΟΛΛΙ ΙΟΛΗ, ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ ΝΑΥΣΙΚΑ, ΔΙΑΚΟΥΜΗ ΑΝΝΑ, ΣΚΟΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΟΡΩΝΙΟΥ ΞΑΝΘΙΠΠΗ, ΚΑΤΣΙ ΑΝΤΖΕΛΑ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΑΗ, ΣΚΟΥΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΣΟΥΜΕΛΕΑ ΣΜΑΡΑΓΔΙΝΗ, ΠΡΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΣΤΟΡΑ ΑΛΙΚΗ, ΛΑΠΙΩΤΗ ΕΛΕΝΑ, ΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΛΥΨΩ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΒΕΡΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΑΡΑΤΖΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΡΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΗΜΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΦΑΛΛΑΔΟΥ ΛΟΥΚΙΑ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΔΡΟΥΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΝΙΚΑ ΚΑΝΝΕΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΝΕΦΕΛΗ, ΤΣΟΥΜΕΛΕΑ ΔΗΜΗΛΙΑ, ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΙΟΛΗ.

ΚΛΙΜΑΚΙΑ
Στα κλιμάκια των νομών της περιφερείας μας επελέγησαν 11 αθλήτριες μας επί συνόλου 14. Στη συγκεντρωτική προπόνηση της μεικτής Πελοποννήσου παρουσία του εθνικού ομοσπονδιακού προπονητή στο Δερβένι Κορινθίας συμμετείχαμε με 2 αθλήτριές μας.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΙΛΗΓΚ
Η στελέχωση της γυναικείας μας ομάδας η οποία αγωνίζεται στα σαλόνια της Πριλήγκ συνεχίστηκε και εφέτος με τρεις αθλήτριές μας η μία εκ των οποίων αγωνίστηκε στη βασική εξάδα, με στόχο εφέτος ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει και τα παιδιά μας να πάρουν αγωνιστικές εμπειρίες και παρουσίες στο υψηλότερο επίπεδο.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο σχεδιασμός και η οργάνωση των ακαδημιών ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια υψηλά πρότυπα επιπέδου ομάδων γυναικών Pre League και Volley League. Απαρτίζεται από τεχνικό διευθυντή, επικεφαλής προπονητή, πέντε προπονητές, συνεργαζόμενο αθλητικό ψυχολόγο, φυσιοθεραπευτή και ορθοπεδικό χειρουργό. Συνεργαζόμαστε με την εφαρμογή MY TEAM για τον πλήρη έλεγχο, οργάνωση και ενημέρωση των τμημάτων υποδομής μας. Ενδεικτικό το γεγονός ότι αποτελούμε πρώτη επιλογή φοιτητριών που έρχονται για πρώτη χρονιά στη πόλη μας. Ήδη έχει ξεκινήσει προπονήσεις και η Κ12 ομάδα μας με σκοπό μόλις αυτές οι αθλήτριες φτάσουν σε αγωνιστική ηλικία να είναι έτοιμες να μπουν στο γήπεδο ως μία δεμένη και δυνατή ομάδα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ
Η αγωνιστική χρονιά 2023-2024 αποτέλεσε αγωνιστικά για το τμήμα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας την καλύτερη από ιδρύσεώς του. Για πρώτη φορά έφτασε στους «8» σε νεάνιδες και κορασίδες, καθώς και στην κατάκτηση του τροπαίου στις παγκορασίδες, γεγονός το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου μας από ιδρύσεώς του για τα αναπτυξιακά τμήματα, καθώς και τη μεγαλύτερη για το νομό μας τα τελευταία χρόνια .Οι εγγραφές για φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο με παιδιά που προπονούνται το Σαββατοκύριακο στο κλειστό παραλίας, αλλά και τα 6 αγωνιστικά μας τμήματα που προπονούνται σε κλειστό Παραλίας και κλειστό Πολυκλαδικού.

Θερμά ευχαριστήρια στους γονείς που επιλέγουν την ομάδα μας και στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο τα παιδιά τους προκειμένου να βρίσκονται στο γήπεδο. Θερμά ευχαριστήρια στους χορηγούς της ομάδας οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας και όσα σχεδιάζουμε. Δοθείσης της ευκαιρίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες οι οποίες μας φιλοξένησαν σε αγώνα, όλες τις ομάδες που αποδέχτηκαν πρόσκλησή μας για φιλικά παιχνίδια, καθώς και όσες μας κάλεσαν. Ευχαριστήρια επίσης προς τα στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας διοικητικούς ή αιρετούς για την συνεργασία που είχαμε αυτό το χρόνο. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστήρια στα Μ.Μ.Ε. για την προβολή της προσπάθειας και του έργου μας. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλη την προπονητική ομάδα καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες της ομάδας μας οι οποίοι αγαπούν την ομάδα και την αισθάνονται κομμάτι τους πλέον, ενώ κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια και έφεραν αποτελέσματα στη φετινή μας προσπάθεια για την κατάκτηση της αγωνιστικής κορυφής.

ΣΤΟΧΟΙ ΟΜΑΔΑΣ
Πρωταρχικός στόχος της ομάδας πριν και πάνω απ όλα, είναι και θα συνεχίσει να είναι, η προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα, ώστε να απολαμβάνουν όλα αυτά τα θετικά που ο αθλητισμός προσφέρει. Αυτό για εμάς αποτελεί προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το αποδείξουμε για άλλη μία χρονιά. Οι αγωνιστικές επιτυχίες, που χρόνο το χρόνο πληθαίνουν, δεν θα είχαν ουσιαστικό νόημα εάν δε συνοδεύονταν από τις αξίες που πρέπει και οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές. Αυτό, λοιπόν, αποτελεί στόχο αλλά και τη δέσμευση του συλλόγου μας για το μέλλον. Οι αγωνιστικές επιτυχίες που θα έρθουν δε θα έρθουν μόνο από άριστες μαθήτριες αλλά και από κορίτσια κόσμημα για τη κοινωνία μας. Χαρά και τιμή μας να μοιραστούμε αυτό μας το όραμα και αυτή μας την περπατησιά με περισσότερους ανθρώπους!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ».