Αστυνομικό «ξεσκόνισμα» σε καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Αστυνομικό «ξεσκόνισμα» σε  καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά, αυτοκίνητα και έγιναν 21 συλλήψεις

Καταυλισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη ξετίναξαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Μεσσηνίας, κατάσχοντας ναρκωτικά και όπλα και προχωρώντας σε 21 συλλήψεις.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, η στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία έγινε έλεγχος σε 75 άτομα, προσήχθησαν 32, βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 21 άτομα.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις αφορούσαν:

-Πέντε Ρομά για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Πέντε Ρομα, ηλικίας 24, 20, 17, 27 και 28 ετών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν χωρίς να διαθέτουν δίπλωμα

-Τέσσερα άτομα, μια 48χρονη, ένας 46χρονος, μια 74χρονη και ένας 19χρονος, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού

-Τρεις Ρομά και συγκεκριμένα ένας 39χρονος διότι κατείχε 0,5 γραμμάρια χασίς, ένας 29χρονος για 1,7 γραμμάρια χασίς και μια 30χρονη διότι κατείχε 88 ναρκωτικά δισκία

-Δύο Ρομά για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και όπλα:  Μία 51χρονη διότι στην κατοχή της βρέθηκαν 98 ναρκωτικά δισκία, 25 φυσίγγια, ένα πιστόλι τύπου «ρέπλικα» και ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια, κι ένας 46χρονος διότι κατείχε δύο κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, 25 φυσίγγια, ένα ρόπαλο και 50 ναρκωτικά δισκία

-Ένας 19χρονος Ρομά για στέρηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,

Κλοπές
-Ένας 32χρονος για κλοπές και απόπειρες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Συγκεκριμένα, ο 32χρονος την Κυριακή το μεσημέρι παραβίασε μπαλκονόπορτα σπιτιού στο χωριό Χανδρινού και αφαίρεσε μια τσάντα που περιείχε χρυσαφικά, 220 ευρώ και προσωπικά έγραφα. Στην κατοχή του, όταν εντοπίσθηκε στα Αρφαρά και συνελήφθη, βρέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι «ρέπλικα», ενώ στο χώρο που έμενε διαπιστώθηκε ότι έκλεβε ρεύμα. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που επέβαινε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακόμη, αποδείχτηκε ότι στις 27 Ιουνίου μαζί με έναν 49χρονο Ρομά τέλεσαν απόπειρα κλοπής στο χωριό Αμπελόκηποι, καθώς μπήκαν σε σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε άλλη μια κλοπή σε μηχανουργείο, που είχε γίνει τον Οκτώβριο  του 2023 στη Μεσσήνη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου Ρομά για κλοπή. Τότε ο δράστης είχε παραβιάσει την πόρτα της επιχείρησης και είχε αφαιρέσει ένα φορητό υπολογιστή, 250 ευρώ και ένα κυνηγητικό όπλο.

Της Βίκυς Βετουλάκη