Χωρίς θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα η Μεσσηνία τον Ιούνιο

Χωρίς θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία  ατυχήματα η Μεσσηνία τον Ιούνιο

Κανένα θανατηφόρο, ούτε σοβαρό τροχαίο, καταγράφηκε στη Μεσσηνία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

Αντίθετα, οι επικίνδυνες παραβάσεις που βεβαιώνονται κάθε μήνα είναι χιλιάδες για όλη την Περιφέρεια.

Τροχαία ατυχήματα
Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, σημειώθηκαν 26 τροχαία ατυχήματα με 33 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες).

Ειδικότερα: Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με τέσσερις νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ένα σοβαρά τραυματία και 21 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 28 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο τροχαίο, κανένα σοβαρό και τον Ιούνιο καταγράφηκαν μόνο οκτώ ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 9 ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις και έλεγχοι
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η μη τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας πεζών και η παραβίαση της προτεραιότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο, συγκροτήθηκαν 646 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 15.236 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 206 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 4.013 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 2.286 για υπερβολική ταχύτητα, 610 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 396 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 360 για ΚΤΕΟ, 124 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 81 για αντικανονικό προσπέρασμα, 59 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 51 για παραβίαση σηματοδότη, 24 για αντικανονικούς ελιγμούς, 13 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 9 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Β.Β.