Δ.Σ Τριφυλίας: Αυθαίρετες επεμβάσεις στην παραλία Κυπαρισσίας;

Δ.Σ Τριφυλίας: Αυθαίρετες επεμβάσεις στην παραλία Κυπαρισσίας;

Αναπάντητες ερωτήσεις της Χάιδως Παναγιωτοπούλου για την ΠΕ3

Αναπάντητες έμειναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης ερωτήσεις, προ ημερήσιας διάταξης, της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδως Παναγιωτοπούλου, για επεμβάσεις στα βράχια και την παραλία της Κυπαρισσίας στην ΠΕ3.

Όπως είναι γνωστό, στην προαναφερθείσα περιοχή εκτελούνται εργασίες στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αστική Αναβάθμιση Περιοχής ΠΕ3 Κυπαρισσίας – Υποέργο 1 της Πράξης “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Τριφυλίας” με Α.Μ. 51/2020» και το Δ.Σ. Τριφυλίας, με ομόφωνη απόφαση στις 9 Απριλίου 2024, ενέκρινε τη χορήγηση πρώτης παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης μέχρι 25 Σεπτεμβρίου.

Προ ημερών ο παραλιακός δρόμος «έκλεισε» και ο χώρος εκεί, μετά το “Εν Πλω” έως την παλιά ντίσκο, είναι αποκλεισμένος για οχήματα, δίκυκλα και πεζούς, όπως αποκλεισμένη είναι και η προσέγγιση στην παραλία σε αυτό το μήκος.

Η κυκλοφορία οχημάτων από και προς τη Γιαννίτσαινα και οικίες και τουριστικά καταλύματα στην περιοχή διεξάγεται από τον υπό κατασκευή νέο δρόμο εντός της περιοχής ΠΕ3, στην οποία, όπως προαναφέρεται, εκτελούνται εργασίες.

Η κα Παναγιωτοπούλου ανέφερε: «Έργο στην ΠΕ3. Τι συμβαίνει; Να μας πείτε τι είναι αυτά που καταλήγουν στην παραλία; Ποιος έσπασε τα βράχια και εάν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη να επεμβαίνετε στα βράχια της παραλίας. Τι βγάζει αυτός ο αγωγός που χύνεται στην παραλία;» δείχνοντας στο δήμαρχο Τριφυλίας και το Σώμα φωτογραφίες από επεμβάσεις που έχουν γίνει με αγωγούς σε βράχια της παραλίας, τσιμέντα στην παραλία και άλλα, με τον αντιδήμαρχο Σωτήριο Μπακούρο να της απαντά «προφανώς όμβρια…» και εκείνη να του ανταπαντά: «Εκεί λέει η μελέτη να πέφτουν τα όμβρια στην παραλία;».

Στην Κυπαρισσία, κάτοικοι αναρωτιούνται εάν στο έργο που εκτελείται «Αστική Αναβάθμιση Περιοχής ΠΕ3 Κυπαρισσίας – Υποέργο 1 της Πράξης “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Τριφυλίας” με Α.Μ. 51/2020», όπως αυτό υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση και εντάχθηκε, περιλαμβάνονται αγωγοί ομβρίων υδάτων, όπως και εάν για τις επεμβάσεις στα βράχια και την παραλία υπάρχουν μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις…

Του Ηλία Γιαννόπουλου