Δ. Τζωρτζίνης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και οι εξαναγκαστικές λύσεις μόνο κακό κάνουν»

Δ. Τζωρτζίνης: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει και οι εξαναγκαστικές λύσεις μόνο κακό κάνουν»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για την επίταξη γιατρών

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Δημήτρης Τζωρτζίνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των ιδιωτών ιατρών, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου που προβλέπει την επίταξή τους για να καλυφθούν ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί την Παρασκευή, αλλά και σήμερα Δευτέρα, δε θα συνταγογραφούν φάρμακα και παραπεμπτικά σε ασφαλισμένους (με εξαίρεση επείγοντα περιστατικά, καρκινοπαθείς και ΑμεΑ), ως προσομοίωση, για να δει ο κόσμος τι θα συμβεί αν το υπουργείο υλοποιήσει την απειλή του ότι θα εξαιρεί από τη συνταγογράφηση όποιον ιδιώτη γιατρό δε δέχεται να πάει στο ΕΣΥ.

Στα χειρότερά του
Ο κ. Τζωρτζίνης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ είναι στα χειρότερά του, προσθέτοντας ότι δεν είναι ένα οξύ πρόβλημα της περιόδου, αλλά ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπισθεί και σταδιακά επιδεινώνεται.

Πρόσθεσε δε, ότι το ΕΣΥ δεν είναι ελκυστικό για τους γιατρούς, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αφού έχει να επιλέξει άλλους δρόμους, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν φύγει από την Ελλάδα για το εξωτερικό 20.000 γιατροί!

Για την κατάσταση στο ΕΣΥ, είπε ότι ο υπουργός έχει στα χέρια του προτάσεις που μπορούν να το βγάλουν από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται και όχι να επιλέξει μια «φασιστική διάταξη», όπως τη χαρακτήρισε, την οποία περνά μέσα στο καλοκαίρι.

«Τα προβλήματα στο ΕΣΥ δε λύνονται με εξαναγκαστικές λύσεις. Αυτές οι λύσεις μόνο κακό μπορούν να κάνουν», τόνισε ο κ. Τζωρτζίνης και κατέληξε ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιωτών ιατρών θα συνεχισθούν αν τη Δευτέρα ψηφισθεί η επίμαχη διάταξη.

Της Βίκυς Βετουλάκη