ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Διακοπές νερού στους Γαργαλιάνους από νυχτερινές ώρες έως ξημέρωμα

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Διακοπές νερού στους Γαργαλιάνους  από νυχτερινές ώρες έως ξημέρωμα

Όταν η στάθμη των δεξαμενών είναι χαμηλή

Σε διακοπές νερού στους Γαργαλιάνους θα προχωρά η ΔΕΥΑ Τριφυλίας από τις νυχτερινές ώρες έως το ξημέρωμα, όταν η στάθμη των δεξαμενών είναι χαμηλή.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, μάλιστα, αναφέρεται: «Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονη μείωση του παρεχόμενου νερού των γεωτρήσεων και πτώση των πηγών στην περιοχή της Τριφυλίας. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μειωμένη παροχή νερού από το Αλικοντούζι, προκαλεί έλλειψη νερού στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων. Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε ημέρα οι δεξαμενές αδειάζουν, αρμόδιοι υπάλληλοι παρακολουθούν τη στάθμη τους και ρυθμίζουν τη ροή των τροφοδοτικών αγωγών ώστε να γίνεται σωστή κατανομή του. Ενημερώνουμε τους καταναλωτές πως, όταν η στάθμη των δεξαμενών είναι χαμηλή, θα πραγματοποιείται διακοπή υδροδότησης από τις 11.00 το βράδυ έως τις 6.00 το επόμενο πρωί, ώστε να γεμίσουν.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν την άσκοπη χρήση και να περιοριστούν μόνο στην αναγκαία κατανάλωση νερού τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται και πως η άρδευση με νερό του δικτύου ύδρευσης απαγορεύεται αυστηρά και αποτελεί μία από τις αιτίες του προβλήματος. Παρακαλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν κάθε παράνομη υδροληψία που εντοπίζουν».

Η.Γ.