ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Παραχώρηση ιδιωτικών γεωτρήσεων σε Λεύκη και Κυπαρισσία

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Παραχώρηση ιδιωτικών γεωτρήσεων σε Λεύκη και Κυπαρισσία

Απόφαση, στο 18ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, επί παραχώρησης στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ιδιωτικής γεώτρησης στη Λεύκη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και αλλαγής ονόματος ιδιωτικής γεώτρησης στην Κυπαρισσία, η οποία έχει παραχωρηθεί από το 2022, ελήφθη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του δημάρχου Τριφυλίας.

Στην απόφαση, που δημοσιεύθηκε χθες το πρωί στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: 90ΟΥ465ΘΠ4-ΚΔ8, αναγράφεται: «Ο αν. γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ, Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, εισηγούμενος το 18ο θέμα της εκτός ημερήσιας διάταξης σχετικά με την παραχώρηση στη ΔΕΥΑΤ γεώτρησης στους Γαργαλιάνους, είπε: Η κ. Μ. Σ. έχει στην ιδιοκτησία της και προτίθεται να παραχωρήσει στη ΔΕΥΑΤ δωρεάν μέχρι τον Οκτώβριο 2024 γεώτρηση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λεύκης Γαργαλιάνων. Το νερό της γεώτρησης αυτής μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρόσφατων προβλημάτων ύδρευσης της περιοχής λόγω της λειψυδρίας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη γεώτρηση δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Δεδομένου ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν μπορούμε να δεχτούμε τη δωρεάν παραχώρηση γεώτρησης που δεν έχει καταχωρηθεί στο ΕΜΣΥ, υποβάλαμε σχετικό ερώτημα στη Δ. Υδάτων Πελοποννήσου. Όμως, η απάντηση της Δ. Υδάτων Πελοποννήσου ενδέχεται να καθυστερήσει και η ανάγκη για επιπλέον υδάτινους πόρους είναι άμεση. Επίσης, πρέπει να γίνει αλλαγή ονόματος της παροχής ρεύματος με αρ. 3 33800871-02 5, γεώτρησης στη θέση “Γλάστρα” της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, η οποία έχει παραχωρηθεί δωρεάν και χρησιμοποιείται από τη ΔΕΥΑΤ, όμως η παροχή ρεύματος παραμένει στο όνομα του ιδιοκτήτη της. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα: Εντέλει τον αν. γενικό διευθυντή να διεκπεραιώσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για τη σύμβαση χρησιδανείου δωρεάν παραχώρησης της γεώτρησης της κ. Μ.Σ. στη Λεύκη Γαργαλιάνων, μέχρι τον Οκτώβριο 2024. Εξουσιοδοτεί τον αν. γενικό διευθυντή να διεκπεραιώσει τη διαδικασία αλλαγής ονόματος της παροχής αρ. 3 33800871-02 5, γεώτρησης στη θέση “Γλάστρα” της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και της γεώτρησης της κ. Μ.Σ. στη Λεύκη Γαργαλιάνων, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία χρησιδανείου και δωρεάν παραχώρησής της στη ΔΕΥΑΤ. Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 105/2024». 
Η.Γ.