Διάπλους Τορωναίου Κόλπου: Νικητής στα 26 χλμ του ιστορικού αγώνα της Χαλκιδικής ο Αθανασουλάκης

Διάπλους Τορωναίου Κόλπου: Νικητής στα 26 χλμ του ιστορικού αγώνα της Χαλκιδικής ο Αθανασουλάκης

 «Ένας 20χρονος από την Καλαμάτα ο νικητής του Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Μακεδονίας που εκθειάζει το επίτευγμα του Αναστάση Αθανασουλάκη, ο οποίος κέρδισε τον φημισμένο αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης. Η 54η διοργάνωση της Χαλκιδικής διεξήχθη με μεγάλο ενδιαφέρον και επιτυχία το περασμένο Σάββατο 27/7/2024 και ο νεαρός Καλαματιανός κολυμβητής του Άργη έκλεψε την παράσταση, τερματίζοντας 1ος σε 5 ώρες και 52 λεπτά.

«Ο αγώνας ξεκίνησε για μένα πολύ καλά, αλλά στα τελευταία τρία χιλιόμετρα έβγαλε αέρα και δυσκολεύτηκα” δήλωσε βγαίνοντας από το νερό και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στην παραλία της Νικήτης.

Ο Τορωναίος κόλπος βρίσκεται στην Χαλκιδική και η επίσημη απόσταση του διάπλου είναι περίπου 26km, από το 1ο πόδι της Χαλκιδικής στο 2ο. Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος Τορωναίου είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ετήσια γεγονότα της Χαλκιδικής και ίσως, ο μεγαλύτερος αθλητικός αγώνας της.

Οι αθλητές επιλέγονται για να αγωνιστούν σε αυτόν τον εξαντλητικό αγώνα που εκτείνεται 26 χιλιόμετρα από την Καλλιθέα στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και θα τελειώσει στην παραλία της Νικήτης στη Σιθωνία. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενο αγώνα για να προκριθούν και μειώνονται στους 20 συμμετέχοντες.

Όλοι θεωρούνται νικητές λόγω της επιτυχίας τους και βραβεύονται με το στεφάνι ελιάς ως σύμβολο της νίκης τους!

Πέρα από τον διαγωνισμό, το γεγονός είναι μια γιορτή του αθλητισμού και της κοινότητας. Θεατές συγκεντρώνονται στις ακτές, επευφημώντας τους γενναίους κολυμβητές, ενώ απολαμβάνουν τοπικά φαγητά, μουσική και κουλτούρα. Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος δεν είναι απλά ένας αγώνας, αλλά ένα φεστιβάλ που φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών, προάγοντας το πνεύμα της φιλίας και του αθλητικού πνεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αναστάσης Αθανασουλάκης έχει κερδίσει και τον Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου Κορώνη-Καλαμάτα τον οποίο επί δεκαετίες διοργάνωνε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας.