Δημήτρης Φαββατάς: Σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ το σχέδιο για τους Ρομά στην Μπιρμπίτα

Δημήτρης Φαββατάς: Σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ  το σχέδιο για τους Ρομά στην Μπιρμπίτα

Το ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχει ετοιμάσει σχέδιο μετεγκατάστασης των Ρομά από την Αγία Τριάδα στην Μπιρμπίτα, που πολλές φορές έχει κριθεί ως ακατάλληλη τοποθεσία, όπως τονίζει ο Δημήτρης Φαββατάς, αποτελεί οικονομικό σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ και θα πρέπει η υπόθεση να ερευνηθεί από την εισαγγελική Αρχή. Αυτό υπογραμμίζει σε γραπτή του παρέμβαση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οικονομικό σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ ετοιμάζεται να διαπράξει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στο όνομα της ένταξης των Ρομά και που θα κληθεί να πληρώσει ξανά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Μπιρμπίτα δύο: νέος σχεδιασμός, δίχως καμία εθνική στρατηγική για μετεγκατάσταση 64 οικογενειών στα 60 από τα 120 στρέμματα στο χώρο της Μπιρμπίτας, που πολλάκις έχει κριθεί από συναρμόδιους φορείς και υπουργεία ακατάλληλος και, μάλιστα, μέχρι και σήμερα απασχολεί τις δικαστικές Αρχές.

Ο Δήμος Καλαμάτας διαχρονικά με δική του ευθύνη έχει στα όριά του 13 καταυλισμούς με Ρομά, χωρίς να έχει φροντίσει για την εφαρμογή τόσο του Συντάγματος όσο και των σχετικών νομοθετημάτων, εκείνων δηλαδή των εργαλείων που θα βοηθούσαν στην ένταξη του συγκεκριμένου πληθυσμού, ώστε να είχαν αποφευχθεί τόσα χρόνια όλα τα προβλήματα διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να ξοδέψει 2.300.000 ευρώ για να μεταφέρει από την Αγία Τριάδα στην Μπιρμπιτα 64 οικογένειες. Έχει ξεχάσει τους άλλους 12 καταυλισμούς και, φυσικά, δεν έχει να πει κάτι στους κατοίκους εκείνους που υφίστανται κάθε παραβατική πράξη των Ρομά σε βάρος τους, αφού το ρόλο της πάταξης έχει αναλάβει η Αστυνομία».