Έφοδος της Αστυνομίας στην παραλία της Ελαίας – 14 συλλήψεις για ναρκωτικά και παράνομη κατασκήνωση

Έφοδος της Αστυνομίας στην παραλία της Ελαίας – 14 συλλήψεις για ναρκωτικά και παράνομη κατασκήνωση

Σε χώρο χρήσης ναρκωτικών μετατρέπεται το δάσος της Ελαίας στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και φέτος γίνονται συνεχώς συλλήψεις κατασκηνωτών που κατέχουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Γι’ αυτό οργανώθηκε χθες ειδική επιχείρηση της Αστυνομίας την Παρασκευή το απόγευμα στο δάσος της Ελαίας και συνελήφθησαν 14 άτομα.

Επιχείρηση
Η επιχείρηση, στο παραθαλάσσιο αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών στην Ελαία, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων εννέα για ναρκωτικά και πέντε για παράνομη κατασκήνωση.

Συλλήψεις
Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο 40χρονοι και ένας 42χρονος από τη Μεγαλόπολη, διότι από κοινού κατείχαν 1,8 γραμμάρια χασίς. Ένας 53χρονος από την Αθήνα διότι είχε 0,7 γραμμάρια χασίς. Ένας 44χρονος από την Κυπαρισσία με 0,4 γραμμάρια χασίς. Ένας 42χρονος από την Αθήνα με δυο ανισοβαρείς ποσότητες με 1,8 και 3,4 γραμμάρια χασίς. Μία 31χρονη από την Αθήνα, καθώς κατείχε κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, βάρους 5,9 γραμμαρίων, και ένας 32χρονος, επίσης από την Αθήνα, με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, βάρους 14,6 γραμμαρίων. Τέλος, συνελήφθη κι ένας 45χρονος από την Καλαμάτα με ηρωίνη βάρους 2 γραμμαρίων.

Παράλληλα, συνελήφθησαν ένας 59χρονος από τον Πύργο, μία 41χρονη κι ένας 41χρονος από την Αθήνα, όπως και μια 66χρονη και ένας 61χρονος από τη Γερμανία για παράνομη κατασκήνωση.

Συνολικά οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας) βάρους 20,5 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 8,1 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.