Εικόνες που προκαλούν ντροπή

Εικόνες που προκαλούν ντροπή

Και μετά μιλούν στο Δήμο Καλαμάτας για προσβασιμότητα…

Αγανακτισμένη επικοινώνησε με το «Θάρρος» μια μητέρα, η οποία χθες έπρεπε να μεταβεί με το παιδί της, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, στη Διεύθυνση Πρόνοιας που στεγάζεται στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται στο κτήριο Β, το οποίο όμως δεν είναι προσβάσιμο για άτομα που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς έχει σκάλες. Το τραγελαφικό είναι ότι έχει εγκατασταθεί μηχάνημα για τα εν λόγω άτομα, όμως δεν υπάρχει χειριστής (!)

Η γυναίκα, σε απόγνωση και ψάχνοντας να βρει μια λύση, δέχθηκε βοήθεια από ένα δημότη που προσφέρθηκε να σηκώσουν το παιδί στα χέρια, προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στην είσοδο του συγκεκριμένου κτηρίου.

Όπως την ενημέρωσαν δε στη συνέχεια, λόγω της έλλειψης χειριστή για το ειδικό μηχάνημα, το κτήριο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω διαδρόμων που ενώνουν τα δύο κτήρια. Αφού, δηλαδή, εισέλθει στο κτήριο Α και πάρει το ασανσέρ, μπορεί  στη συνέχεια να φτάσει στο Β, αν πρόκειται για καρότσι.

Προφανώς αυτή η απάντηση δεν την κάλυψε, όπως δεν καλύπτει κανέναν που θέλει να ζει σε μια σύγχρονη πόλη, με τους αρμοδίους να κάνουν συνεχώς αναφορές σε βελτίωση προσβασιμότητας, όταν ένα κτήριο του Δημαρχείου, και μάλιστα αυτό στο οποίο στεγάζεται η Πρόνοια (!), δεν είναι σε όλους προσβάσιμο.

Άραγε, δεν μπορεί να κατασκευαστεί μια ράμπα παράλληλα με το κτήριο Β, αφού υπάρχει τόσος χώρος στο σημείο;

Ας ελπίσουμε η χθεσινή περίπτωση να είναι η τελευταία κατά την οποία άτομο με κινητικά προβλήματα σηκώνεται στα χέρια επειδή κάποιοι δεν έχουν φροντίσει για το αυτονόητο.
Π.Μπ.