Εκδήλωση για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ  ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Πάρκο Λιμενικού στην Καλαμάτα εκδήλωση από τις Τομεακές Οργανώσεις της Μεσσηνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με θέμα «Η ιστορία του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καλαμάτα».

Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο – έκτρωμα «για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση», ενώ τόνισε ότι «οδηγεί στο να μπει ταφόπλακα στις δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης» και ότι «χρέος μας είναι η ζωή και όχι το πάμε και όπου βγει».

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο της ΚΝΕ, με παρουσίαση του συνθήματος και του λογότυπου του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, ενώ έπειτα το λόγο πήρε ο Σπύρος Διασάκος, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην προσφορά των Φεστιβάλ στην Τέχνη και στον Πολιτισμό τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις γενιές των κομμουνιστών που έχουν γαλουχηθεί μέσα στα Φεστιβάλ με τις αξίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε, σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας υπάρχει μία υπολογίσιμη δύναμη για να δυναμώσει η πάλη του λαού, για να ανοίξει κυρίως ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον και ότι αυτή είναι το ΚΚΕ με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων».

Υπερθεμάτισε δε, λέγοντας ότι «η λύση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην πάλη για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Κλείνοντας κάλεσε το λαό της πόλης να πάρει μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Μεσσηνία που θα πραγματοποιηθούν στις 30 – 31 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δυτική Παραλία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με επιμέλεια του Παναγιώτη Σταθέα, ενώ ακολούθησε ρεμπέτικο πρόγραμμα από τους Παναγιώτη Καντζιλιέρη και Σωτήρη Πιφέα.

Όσον αφορά στην εκδήλωση, απευθύνονται ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν με πληροφορίες και αρχειακό υλικό για την πραγματοποίησή της, σε όλα τα κομματικά μέλη αλλά και τους φίλους Καούνη Γιάννη, Κατσά Αντώνη, Λουκά Φωτεινή, Μητσέα Θανάση, Μπιτσάνη Ηλία, Οικονομόπουλο Μήτσο, Πετρόπουλο Γιώργο, Σπυρόπουλο Μάκη και Σταθέα Παναγιώτη.

Επίσης, στους μουσικούς που συμμετείχαν, σε επιμέλεια του Παναγιώτη Σταθέα: Στο πιάνο η Βίκυ Σγούρου, στο μπουζούκι ο Παναγιώτης Καντζιλιέρης, στο βιολί και τη φωνή ο Γιώργος Κουφαλάκος, στα κρουστά ο Δημήτρης Σουρέας, στην αφήγηση και στα ποιήματα η Εύα Κουφαλάκου, η Ηλέκτρα Νικοπούλου και ο Δημήτρης Οικονομόπουλος.