Έκθεση ζωγραφικής του VOKA στο Μανιατάκειο Ίδρυμα

Έκθεση ζωγραφικής του VOKA στο Μανιατάκειο Ίδρυμα

Ατομική έκθεση του VOKA, του διάσημου Αυστριακού καλλιτέχνη, που είναι γνωστός για τα δυναμικά και πολύχρωμα έργα του, τα οποία αντιπροσωπεύουν μία μοναδική σύζευξη αφαίρεσης και ρεαλισμού, θα φιλοξενηθεί στο Μανιατάκειον Ίδρυμα από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

Ο καλλιτέχνης επέλεξε την ειδυλλιακή πόλη της Κορώνης, της οποίας τα σοκάκια και τα ψαρολίμανα αποτελούν γι’ αυτόν αστείρευτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, ως δεύτερο σπίτι του.  Ο VOKA αγαπά την πρωτοτυπία του τοπίου, το ευχάριστο μεσογειακό κλίμα, πάνω από όλα όμως το ζωογόνο και φιλόξενο χαρακτήρα των Ελλήνων. 

Εκτός από τους θεματικούς του κύκλους, όπως κεφάλια χαρακτήρων, πόλεις και άνθρωποι, ο ζωγράφος αφιερώνεται όλο και περισσότερο σε μεσογειακή θεματολογία, όπως τα καράβια, τα ελληνικά μονοπάτια, τη ζωή και τους ανθρώπους της αγροτικής Ελλάδας.

Το δε στυλ του είναι ξεχωριστό και του έχει προσδώσει διεθνή αναγνώριση, εμπνέοντας και γοητεύοντας λάτρεις της τέχνης και συλλέκτες σε όλον τον κόσμο.

Πλέον οι λάτρεις της τέχνης και της Κορώνης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μανιατάκειον Ίδρυμα και να θαυμάσουν από κοντά τα έργα αυτού του τόσο σημαντικού σύγχρονου ζωγράφου.