Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας: «Οι άνωθεν προφορικές εντολές διαταράσσουν την εργασιακή μας ειρήνη»

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας: «Οι άνωθεν προφορικές εντολές  διαταράσσουν την εργασιακή μας ειρήνη»

Για άλλη μια χρονιά η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας διαμαρτύρεται για επισφαλείς εργασιακές πρακτικές και ανάλογη επιστολή έστειλε στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια.

Οι Μεσσήνιοι πυροσβέστες εκφράζουν, μάλιστα, την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκειά τους για την αδικαιολόγητη κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Μεσσηνίας, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Άνωθεν εντολή…»
Όπως εξηγεί η Ένωση στην επιστολή της, με γραπτή εντολή του αρχηγού λόγω πολλαπλών συμβάντων είχε τεθεί γενική επιφυλακή για όλες τις υπηρεσίες του Σώματος. Ξαφνικά, όμως, έφτασε «άνωθεν προφορική διαταγή» να αλλάξει το ωράριο εργασίας με τη στελέχωση κάθε μέρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με το  50% των υπηρετούντων υπαλλήλων, κάτι που, όπως εξηγούν, μεταφράζεται σε παροχή εργασίας με το καθεστώς 1+1. «Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε αμέσως μετά μια νέα πάλι “άνωθεν προφορική εντολή”, που καταργούσε το σχετικό δείκτη 2 επικινδυνότητας και ζητούσε να εφαρμοστεί ο δείκτης 5 ενώ ουδέν ενεργό συμβάν υφίσταται!», συνεχίζουν στην επιστολή.

Διατάραξη εργασιακής ειρήνης
Όλα αυτά, όπως σημειώνουν, τους δημιουργούν ένα τεράστιο γιατί και επισημαίνουν: «Η ύπαρξη 4.000 και πλέον πραγματικών κενών οργανικών θέσεων, που με το πέρασμα του χρόνου αυξάνονται λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων, όφειλε η πολιτική μας ηγεσία να το είχε αντιμετωπίσει με προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Η χρόνια αδράνεια σε ουδεμία περίπτωση δικαιολογεί τη δημιουργία ενός υπηρεσιακού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται κάθε αντιπυρική περίοδο με προφορικές διαταγές που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας, αλλά κυρίως διαταράσσουν πλήρως την απαιτούμενη εργασιακή μας ειρήνη.

Ζητάμε να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω έτσι ώστε να ανακληθεί η σχετική προφορική απόφαση, ως καταχρηστική, διαφορετικά κρίνουμε ότι κάθε επίπτωση από την εφαρμογή της θα τελεί υπό την ευθύνη σας», καταλήγει η επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη