Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Νέδουσα (φωτογραφίες και βίντεο)

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Νέδουσα (φωτογραφίες και βίντεο)

Χασισοφυτεία με 175 δενδρύλλια ανακάλυψε στη Νέδουσα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αλλά δεν εντοπίσθηκαν οι καλλιεργητές της και οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν τη χασισοφυτεία σε αγροτοδασική περιοχή της Νέδουσας. Πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, και σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο ενιαίο χώρο εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν 175 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό που βρέθηκε στο χώρο.

Η φυτεία είχε περιμετρική φυσική κάλυψη, αλλά και κάλυψη από αέρος, με τους καλλιεργητές να έχουν αφήσει μόνο την απαραίτητη βλάστηση για να γίνεται η απαιτούμενη φωτοσύνθεση. Τα δε φυτά πότιζαν με υδροσωλήνες με φυσική ροή που έπαιρναν από πηγή κοντά στη φυτεία.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.