Επικοινωνία Βασιλόπουλου με φορείς για την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής

Επικοινωνία Βασιλόπουλου με φορείς για την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής

Ανοιχτό άφησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του πανηγυριού της Υπαπαντής.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, αναφερόμενος στην πρόταση για επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής, σημείωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για την υλοποίησή του.

Να σημειώσουμε ότι για το θέμα ο δήμαρχος είχε δηλώσει τα παρακάτω σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το προηγούμενο διάστημα: «Η συζήτηση εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στην τοπική κοινωνία για την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα “πανηγύρι Υπαπαντής” έχει ανοίξει ως συζήτηση. Φέτος, προφανώς, δεν υπάρχει χρόνος για να υλοποιηθεί η όποια απόφαση. Το πανηγύρι όμως, με προϋποθέσεις και όρους, που αναμφισβήτητα θα τεθούν προς συζήτηση, πρέπει να επιστρέψει. Ένα πανηγύρι πρότυπο, ευρωπαϊκού τύπου, που να υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα και το εμπόριο της περιοχής μας, που να ενισχύει την επισκεψιμότητα και να προβάλλει όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά και τα τοπικά μας προϊόντα. Ένα πανηγύρι που θα εκφράζει και το σεβασμό μας στην πολιούχο μας, την Παναγιά την Υπαπαντή. Τέτοιο πανηγύρι οραματίζομαι και προφανώς, όχι ένα πανηγύρι που να έχει διάρκεια μία ή δύο ημέρες. Δε χρειάζονται βιασύνες όμως. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα συνολικά, θα συγκροτηθούν οι ανάλογες επιτροπές και είμαστε εδώ για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να υλοποιηθεί το πανηγύρι».
Α.Π.