Επιτυχημένη η ημερίδα για τη Μεσογειακή Διατροφή στην Κορώνη

Επιτυχημένη η ημερίδα για τη  Μεσογειακή Διατροφή στην Κορώνη

Εκδήλωση με επίκεντρο τη Μεσογειακή Διατροφή πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κορώνη, έπειτα από τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος με το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, το Μανιατάκειο Ίδρυμα, το Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η επιλογή της Κορώνης για την πραγματοποίηση της ημερίδας, με τίτλο «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής – από τη Θεωρία στην Πράξη», προέκυψε από το γεγονός ότι η παραλιακή κωμόπολη αποτελεί την Ελληνική Εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάνελ πλαισιώθηκε από εκπροσώπους του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Μανιατάκειου Ιδρύματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης.

Βασικά σημεία των τοποθετήσεων ήταν η δημιουργία και υιοθέτηση συνταγών από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών στην εστίαση, τα διατροφικά οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις στην παραγωγή τοπικών προϊόντων, καθώς και οι στρατηγικές προώθησης της περιοχής μέσω της Μεσογειακής Διατροφής.

Στη συνέχεια, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου προσέφερε ζωντανή επίδειξη μαγειρικής, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα.

Χρ.Μ.