ΕΠΣ Μεσσηνίας: Ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων 2024-2025

ΕΠΣ Μεσσηνίας: Ανακοινώθηκαν οι προκηρύξεις του Κυπέλλου και των πρωταθλημάτων 2024-2025

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έδωσε στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις για τις αγωνιστικές διοργανώσεις των ανδρών για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις διαβάσουν αναλυτικά στο σάιτ της ΕΠΣΜ.

Για το Κύπελλο Μεσσηνίας η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 31 Ιουλίου 2024 (έως τις 12 το μεσημέρι) και είναι υποχρεωτική για τον Μιλτιάδη (Γ’ Εθνική) και τα σωματεία της Α’ και Β’ τοπικής κατηγορίας, ενώ προαιρετικά μπορούν να λάβουν μέρος οι ομάδες της Γ’ Τοπικής. Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί εφ όσον λάβουν μέρος πάνω από 32 ομάδες, είναι προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και περιλαμβάνει μονούς αγώνες, με υποχρεωτική συμμετοχή των σωματείων Γ’ και Β’ κατηγορίας. Η β’ και γ’ φάση περιλαμβάνει μονούς αγώνες που θα διεξαχθούν διαδοχικά στις 7-8/9 με 32 ομάδες και στις 14-15/9 με 16 ομάδες. Η Δ’ φάση και τα ημιτελικά προβλέπουν διπλούς αγώνες και θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές κληρώσεις (στις 9/10/2024 και στις 27/11/2024 αντίστοιχα). Ο μεγάλος τελικός είναι ήδη προγραμματισμένος για τις 16 Απριλίου στο ενωσιακό αθλητικό κέντρο του Κορδία.

Ως Α’ Προκήρυξη χαρακτηρίζεται αυτή που ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΜ για τα τρία πρωταθλήματα δικαιοδοσία της, καθώς εάν διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων από αδυναμία συμμετοχής, μη έγκαιρη εγγραφή στο αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ ή αποβολή, θα ακολουθήσει αναθεωρημένο κείμενο. Οι ημερομηνίες έναρξης των αγώνων έχουν ως εξής:

Για την Α’ και τη Β’ κατηγορία 21-22 Σεπτεμβρίου 2024 και για τη Γ’ τοπική κατηγορία 19-20 Οκτωβρίου 2024. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 31 Ιουλίου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι. Ανάλογα με τα σενάρια παραμονής στη Γ’ Εθνική (του Μιλτιάδη) και την άνοδο ή μη του νέου πρωταθλητή Μεσσηνίας στην παραπάνω κατηγορία προβλέπεται άνοδος και υποβιβασμός 2 ή 3 ομάδων σε κάθε κατηγορία από και προς την επόμενη.

Στις δύο πρώτες κατηγορίες θα συμμετάσχουν 16 ομάδες, ενώ στην 3η ανάλογα με τον τελικό αριθμό ομάδων θα συγκροτηθούν 2 ή 3 όμιλοι.

Ομάδες
Α’ Μεσσηνίας: Εράνη, Πάμισος, ΑΟ Κυπαρισσίας, Πανθουριακός, ΑΕ Μάνης, ΑΟ Μεθώνης, Ακρίτας Κορώνης, ΑΟ Διαβολιτσίου, Θύελλα Χαρακοπιού, ΑΟ Σπερχογείας, ΠΑΣ Ράχης, Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, Ηρακλής Καλαμάτας, Ομόνοια Καλαμάτας, ΑΟ Στενωσιάς, ΑΟ Φοινικούντας.

Β’ Μεσσηνίας: Ολυμπιακός Ανάληψης, Εθνικός Μελιγαλά, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Μεσσηνιακός, ΑΟ Καλλιθέας, Αναγέννηση Παραλίας, Θύελλα Μερόπης, Αστέρας Βαλύρας, ΠΑΟ Καλού Νερού, Αστέρας Αρφαρών, Ατρόμητος Πλατέος, ΑΕ Λογγάς, Παπαφλέσσας Χώρας, ΠΑΟΚ Ασπροχώματος, ΑΟ Λαιίκων, Δόξα Καλαμάτας.

Γ’ Μεσσηνίας: Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, Νέος Άρις, ΑΕ Αβίας, Κυπάρρισος Τριφυλίας, Θύελλα Παραλίας, ΑΟ Δωρίου, ΑΕΠΣ Άρις Καλαμάτας, Δανός Καλαμάτας, ΑΟ Φυτειάς, Νίκη Πλάτης, Αίαντας Καλαμάτας, ΑΕΚ Καλαμάτας, Πράσινα Πουλιά, Ίκαρος Καλαμάτας, Πανιώνιος Καλαμάτας, Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Απόλλων Καλαμάτας.