Φιλοδοξία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη

Φιλοδοξία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών  να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη

«Είχαμε από καιρό σχεδιάσει, με τον Πέτρο Θέμελη, να παρουσιάζουμε εκδηλώσεις του Μεγάρου στην Αρχαία Μεσσήνη. Η περσινή, πρώτη, δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς μας. Επειδή δεν πρόλαβε να απολαύσει τη φετινή, την αφιερώνουμε με εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό στην μνήμη του», δήλωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Πιμπλής, στo περιθώριο της πρόσφατης συναυλίας που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Εκκλησιαστήριο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, για να τιμήσει την μνήμη του σπουδαίου αρχαιολόγου (1936-2023).

«Το Μέγαρο, παρά τα όσα πέρασε», προσέθεσε, «συνεχίζει να συνεργάζεται με έναν κύκλο ανθρώπων που ενδιαφέρονται και κρατάνε ζωντανό το νήμα της ιστορίας. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Πέτρος Θέμελης και η συνεργασία με το Διάζωμα και τον Σταύρο Μπένο.

Η Αρχαία Μεσσήνη, όραμα και στόχος ζωής για τον Θέμελη, τοπόσημο για την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, σημαντικός χώρος ανασκαφών και ανακαλύψεων, συνεχίζει την πολιτιστική της ακτινοβολία.

Η συναυλία αυτή ήταν το πρώτο βήμα για να συμβάλουμε στο να κρατηθεί ζωντανός αυτός ο χώρος. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε ένα άνοιγμα του Μεγάρου εκτός Αθηνών και φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε στο μοναδικό αυτό αρχαιολογικό χώρο υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και στο μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ