Γιατί κόπηκαν οι συναυλίες στην αυλή του Μεγάρου;

Γιατί κόπηκαν οι συναυλίες  στην αυλή του Μεγάρου;

Παρατηρώντας κάποιος το πρόγραμμα του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού Καλαμάτας, θα δει ότι κόπηκαν οι συναυλίες στην αυλή του Μεγάρου Χορού. Συναυλίες που «βούλιαζαν» το χώρο από κόσμο, με ερμηνευτές ξεχωριστούς και με το δικό τους στυλ.

Επίσης, θα δει ότι δεν υπάρχει κάποια «εμπορική» συναυλία, ούτε στην αυλή του Μεγάρου (που να επαναλάβουμε, ήταν άκρως επιτυχημένες) ούτε αλλού.

Αν θεωρήσει κάποιος τώρα ότι ο Τόνι Σφήνος ήταν μια από αυτές, εμείς απλά να αναφέρουμε ότι ήταν προγραμματισμένη για τη λήξη του Καλαματιανού Καρναβαλιού, αλλά λόγω βροχής αναβλήθηκε, οπότε κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει…

Σίγουρα πρέπει να δίνεται έμφαση σε τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, που επίσης απουσιάζουν ή είναι ελάχιστα στο φετινό πρόγραμμα, αλλά οι δημότες θέλουν να ακούσουν και κάποιον «εμπορικό» τραγουδιστή και, μάλιστα, δωρεάν. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το περίφημο πολιτιστικό τέλος που πληρώνουμε όλοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΥΑΚ δεν είναι και λίγο.

Δεν ξέρουμε ποιος επιλέγει τις συναυλίες και πόσο οι μάνατζερ «απλώνουν» τη λίστα με τους πελάτες τους, αλλά σίγουρα οι φετινές συναυλίες του Δήμου είναι φτωχές.
Π.Μπ.