Η 32η Πεζοπορική Διαδρομή «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στον ποταμό Νέδα

Η 32η Πεζοπορική Διαδρομή «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στον ποταμό Νέδα

Η 32ηΠεζοπορική Διαδρομή «Σωτήρης Λαμπρόπουλος»  στον ποταμό Νέδα θα γίνει το Σάββατο, 27 Ιουλίου, από το Δήμο Τριφυλίας, την Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, τo Σύλλογο Γυναικών Αυλώνας «Η ΡΕΑ», το Σύλλογο Αυλωνιτών Τριφυλίας, φυσιολατρικούς συλλόγους, θαυμαστές της φύσης και νέους Αυλωνίτες.

«Ελάτε να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στο ποτάμι, όπου η μυθολογία πλέκει με την ιστορία και το ανεπανάληπτο φυσικό περιβάλλον. Όταν η Ρέα γέννησε τον Δία, για να τον προστατέψει από τον άνδρα της Κρόνο, τον έδωσε στη νύμφη Νέδα, η οποία ήταν η θεότητα των νερών. Εκείνη θήλασε το βρέφος μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ, το έλουσε και το έπλυνε στο κεφαλάρι στο Λύκαιο, που αργότερα έγινε το θρυλικό ποτάμι που πήρε το όνομά της. Πεζοπόροι από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, στον ποταμό Νέδα» σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6946461829- Γιάννης Φιλντίσης, δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας,

6947201568 -Βασίλης Βουδούρης, πρόεδρος Τ.Κ. Αυλώνας, 6994648106-Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, Σύλλογος Γυναικών Αυλώνας και στο site: www.dimostrifylias.gr.