Η επιχειρηματική κοινότητα ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης

Η επιχειρηματική κοινότητα ασχολείται  με τα προβλήματα της πόλης

Συνάντηση εργασίας είχε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνάντηση, εκτός των μελών του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ και προέδρων – εκπροσώπων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, παρευρέθη και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ν. Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης, έθεσε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε σε θέματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας, όπως η διαβούλευση για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στις Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, η συζήτηση που έχει ανοίξει για την αστική αναζωογόνηση της Ανατολικής Καλαμάτας, η πορεία των έργων στον αστικό ιστό, θέματα επικαιρότητας όπως η υπόθεση με τη χρήση αιγιαλού από τις επιχειρήσεις, καθώς και η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Ομοσπονδία σχετικά με την επαναφορά του πανηγυριού της Υπαπαντής.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για τα εν εξελίξει έργα αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος σε μία σειρά θεμάτων, απαντώντας ταυτόχρονα σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.

Επιπλέον, σε συνέχεια πρότασης του προέδρου του Επιμελητηρίου, συμφώνησε να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία των φορέων προκειμένου άμεσα να εκκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση μίας μελέτης πολεοδομικής επιχειρηματικότητας, που θα αφορά στο Δήμο Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Τα θέματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα και ειδικά τις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, μας αφορούν όλους, καθώς η πορεία τους είναι συνδεδεμένη με την πρόοδο της τοπικής οικονομίας και, κατ’ επέκταση, την ανάπτυξη του τόπου μας. Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, είχαμε μια γόνιμη εφ’ όλης της ύλης και ειλικρινή συζήτηση, στην οποία κατατέθηκαν προβληματισμοί, απόψεις, προτάσεις και ένα πλαίσιο συνεργασίας επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Να σημειώσουμε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι σύλλογοι και φορείς της Καλαμάτας ασχολούνται με προβλήματα της πόλης και του Δήμου, κάτι που δείχνει ότι με τις παρεμβάσεις τους μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Καλαμάτας. Αρκεί φυσικά και η Δημοτική αρχή να τείνει ευήκοα ώτα στους προβληματισμούς που κατατίθενται, γεγονός που, τουλάχιστον, μέχρι σήμερα φαίνεται να κάνει πράξη.
Α.Π.