Η πολύπαθη ανάπλαση της Αναγνωσταρά έρχεται και πάλι στην επιφάνεια

Η πολύπαθη ανάπλαση της Αναγνωσταρά έρχεται και πάλι στην επιφάνεια

Συζητείται στην αυριανή Δημοτική Επιτροπή

Η υπόθεση της ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά… βγαίνει και πάλι από το ψυγείο, μετά τα όσα έχουν συμβεί με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας τη Δευτέρα είναι εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη θέμα με τίτλο «Αποδοχή Απόφασης Ένταξης της πράξης: Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά», η οποία εντάχθηκε με κωδικό Ο.Π.Σ. 6011204 στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 21-27».

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» με τίτλο «Αστικές αναπλάσεις πόλης Καλαμάτας» όπως τροποποιήθηκε, ο Δήμος Καλαμάτας με μια σειρά αποφάσεων υπέβαλε πρόταση για ένταξη της Πράξης «Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά», η οποία έλαβε Κωδικό ΟΠΣ: 6011204.

Με απόφαση κου περιφερειάρχη Πελοποννήσου εντάχθηκε η ανωτέρω πράξη στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών της Περιφέρειας» επιλέξιμου προϋπολογισμού 1.101.334,12 ευρώ.

Η δε πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μετά τα παραπάνω, η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Καλαμάτας θα πρέπει να αποφασίσει για την αποδοχή της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Α.Π.