Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για  εγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μεσσήνης

Ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς / Βρεφονηπιακό Σταθμό, το 1ο ΚΔΑΠ  Μεσσήνης και το ΚΔΑΠ Πεταλιδίου, του Δήμου Μεσσήνης, για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2024-2025, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 15969/11-07-2024 πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Αναλυτικά, δικαίωμα υποβολής αίτησης στην πρόσκληση έχει ο νόμιμος εκπρόσωπος του παιδιού ή του ατόμου με αναπηρία που είναι:

α) Γονέας παιδιού βρεφικής, προσχολικής, σχολικής ηλικίας, εφήβου και ατόμου με αναπηρία

β) Άτομο το οποίο έχει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια του παιδιού

γ) Άτομο το οποίο έχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης ή ασκεί την επιμέλεια του συμπαραστατούμενου με δικαστική απόφαση, ή είναι ανάδοχος γονέας με ενεργή αναδοχή στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών.

Σε περίπτωση επιμέλειας ή συνεπιμέλειας, την αίτηση υποβάλει μόνο το άτομο στο οποίο έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια με δικαστική απόφαση ή ένα εκ των ατόμων που έχουν τη συνεπιμέλεια. Σε περίπτωση που θα υποβληθούν για το ίδιο παιδί, παραπάνω της μιας αίτησης, από διαφορετικό νόμιμο εκπρόσωπο, θα απορρίπτονται και οι δύο αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης του Δήμου μας στα τηλέφωνα: 27223 60110, 27223 60116 και 27220 25987 (ΚΔΑΠ), καθώς και από τον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α.