Καλαμάτα: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο για να γλιτώσει τον δικό του που τσακώνονταν

Καλαμάτα: Αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο για να  γλιτώσει τον δικό του που τσακώνονταν

Για ζωοκτονία συνελήφθη την Τρίτη ένας 54χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία Ασφαλείας στην Αθήνα και ο οποίος βρισκόταν αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα για διακοπές.

Το περιστατικό συνέβη σε χώρο σπιτιού συγγενών όπου περνούσε τις διακοπές του ο αστυνομικός με την οικογένειά του. Ο σκύλος συγγενικού προσώπου που έμενε στο ίδιο κτήριο, τσακώθηκε με το σκύλο του αστυνομικού και παρά τις προσπάθειές του να τα χωρίσει, δεν τα κατάφερε. Φοβούμενος για το δικό του σκυλί, καθώς το άλλο ήταν μεγαλόσωμο, με το ιδιωτικό του όπλο πυροβόλησε το σκύλο του συγγενούς του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Ο ίδιος αμέσως μετά πήρε το τραυματισμένο σκυλί και το μετέφερε σε κτηνιατρείο, αλλά δυστυχώς το ζώο δεν τα κατάφερε. Ακολούθως, παρουσιάσθηκε μόνος του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και ενημέρωσε για το τι συνέβη.

Οι συνάδελφοί του τον συνέλαβαν και με την κατηγορία της ζωοκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου απολογήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ο ανακριτής, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, τον άφησε ελεύθερο με χρηματική εγγύηση ύψους 4.000 ευρώ.
Β.Β.