Καλαμάτα: Προ των πυλών οι θερινές εκπτώσεις με το βλέμμα στραμμένο στη 10η Λευκή Νύχτα

Καλαμάτα: Προ των πυλών οι θερινές εκπτώσεις με  το βλέμμα στραμμένο στη 10η Λευκή Νύχτα

Οι συνθήκες οδηγούν σε νέες καταναλωτικές συνήθειες στην αγορά εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσηνίας

Για ικανοποιητικό κλίμα στην αγοραστική κίνηση, δεδομένων των συνθηκών, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, με τον εμπορικό κόσμο της πόλης προετοιμάζεται, ήδη, για το ξεκίνημα των εκπτώσεων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, αλλά και τη Λευκή Νύχτα.

Όσον αφορά στις δράσεις από το σύλλογο για να προσελκύσει μεγαλύτερη μερίδα κόσμου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και να ενισχυθεί η αγορά, ο κ. Εγγλέζος εξήγησε ότι μεσολαβεί το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου, οπότε οι πρωτοβουλίες περιορίζονται στις δύο βραδιές της Λευκής Νύχτας, μιας και φέτος ο θεσμός επιστρέφει ανανεωμένος στην πόλη, για 10η χρονιά, στις 30 και 31 Αυγούστου.

Εκπτωτική περίοδος στην Καλαμάτα

Οι μεγαλύτερες προσδοκίες, ωστόσο, στρέφονται στην εκπτωτική περίοδο που θα προηγηθεί της Λευκής Νύχτας. Μιλώντας σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας σημείωσε: «Εμείς, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων, πάντα προσδοκούμε το καλύτερο, μιας και οι εποχές έχουν αλλάξει. Δε μιλάμε για προηγούμενες εποχές που υπήρχαν άλλα δεδομένα. Τώρα οι συνθήκες είναι νέες κι αυτό έχει επιβάλει νέες καταναλωτικές συνήθειες, αφού ο κόσμος δε θα ψωνίσει περιττά, όπως συνέβαινε παλαιότερα σε κάποιες περιπτώσεις. Πλέον περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα».

Εκφράζοντας τα μέλη του συλλόγου, πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, προσπαθούμε όλοι συνολικά να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό για τον κόσμο. Προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε στην εποχή, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα γίνεται απέναντι στους καταναλωτές, αλλά και τις υποχρεώσεις μας».

Με νέα μορφή η φετινή Λευκή Νύχτα

Για τη φετινή Λευκή Νύχτα, ο κ. Εγγλέζος εξήγησε ότι την πρώτη (Παρασκευή 30 Αυγούστου) οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να παρατείνουν το ωράριό τους για δύο επιπλέον ώρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι και τις 11.00 το βράδυ.  «Το Σάββατο, 31 Αυγούστου, θα έχουμε διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, παράλληλα θα ‘’τρέξουμε’’ την καθιερωμένη κλήρωση δώρων του συλλόγου μέσω των αγορών του κόσμου. Αυτή είναι μια ιδέα που έχουμε καθιερώσει ως σύλλογος τα τελευταία δύο χρόνια» πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο Γιώργος Εγγλέζος επισήμανε: «Νομίζω ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλοι οι φορείς προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια εικόνα η οποία να έχει ανταπόκριση στον επισκέπτη για να επισκεφθεί την Καλαμάτα».

Της Χριστίνας Μανδρώνη