Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας: Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση «Ευοί Ευάν» στο Μέγαρο Χορού

Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας: Καταχειροκροτήθηκε η παράσταση  «Ευοί Ευάν» στο Μέγαρο Χορού

Το πιο θερμό χειροκρότημα του μεσσηνιακού κοινού απέσπασε η διπλή παράσταση «Ευοί Ευάν» του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη της φετινής χορευτικής χρονιάς.

Το καθ’ όλα αξιόλογο αποτέλεσμα επετεύχθη χάρη στη σκηνική παρουσία 350 χορευτών, μουσικών και χορωδών, οι οποίοι υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Σοφίας Σπυράτου πέτυχαν να αναπαραστήσουν λαϊκά έθιμα διονυσιακής προέλευσης με συμβολικές μιμήσεις, κινήσεις, χορούς, τραγούδια και ενδυματολογικούς κώδικες.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Τζίνα Καρέλια, αναφερόμενη στον τίτλο της παράστασης, «Ευοί Ευάν», σημείωσε ότι αφορά στη διονυσιακή κραυγή που σημαίνει «Να χαίρεστε, να ζείτε όμορφα!».

Εξήγησε, δε, ότι η εν λόγω παράσταση αφιερώθηκε σε παραδοσιακά δρώμενα με διονυσιακή προέλευση, ενώ η προετοιμασία διήρκεσε αρκετούς μήνες, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στη διπλή παράσταση συμμετείχαν η χορευτική ομάδα και η παραδοσιακή χορωδία του ΛΕΚ «Καλλιστώ», υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου, μέλη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του ΛΕΚ, καθώς και εντεκαμελής ορχήστρα.

Να σημειωθεί δε, ότι στη δεύτερη παράσταση της Κυριακής, συμμετείχαν μαθητές του ΣΥΦΑμεΑ Μεσσηνίας.

Πέραν του πλήθους Μεσσηνίων που έδωσαν το παρών, στην παράσταση «Ευοί Ευάν» βρέθηκαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ εκ μέρους της Μητρόπολης Μεσσηνίας το «παρών» έδωσε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, π. Φίλιππος Χαμαργιάς.

Χρ.Μ.