Μανιατάκειο Ίδρυμα: Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του Αυστριακού ζωγράφου VOKA

Μανιατάκειο Ίδρυμα: Εγκαίνια ατομικής έκθεσης του  Αυστριακού ζωγράφου VOKA

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7, στην αίθουσα Ταρσούλη του Μανιατακείου Ιδρύματος, η εκδήλωση εγκαινίων της ατομικής έκθεσης του διάσημου Αυστριακού ζωγράφου VOKA, με παρουσία σε φημισμένες γκαλερί, εκθέσεις και δημοπρασίες έργων τέχνης στο εξωτερικό. 

Οι πίνακές του συνδυάζουν το ρεαλισμό με την αφαίρεση, σε ένα καμβά γεμάτο χρώματα και φως. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης επέλεξε την ειδυλλιακή πόλη της Κορώνης ως δεύτερο σπίτι του. Τα σοκάκια και τα ψαρολίμανά της αποτελούν γι’ αυτόν αστείρευτη πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης, οδηγώντας τον όλο και περισσότερο στην ενασχόλησή του με μεσογειακή θεματολογία.  Καράβια, ναυτικοί, ελληνικά μονοπάτια, η καθημερινότητα και οι  άνθρωποι της αγροτικής Ελλάδας πρωταγωνιστούν στα έργα του, σε ένα εκρηκτικό μίγμα δύναμης και εκφραστικότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Δημήτρης Μανιατάκης, παρουσίασε τον καλλιτέχνη, τα έργα του, καθώς και την άμεση σύνδεσή τους με την Κορώνη. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Αρχών, φίλοι του Μανιατάκειου Ιδρύματος και του VOKA, ενώ ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ που παρετέθη στους χώρους του Ιδρύματος.

Να σημειωθεί πως η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.