Με χαμηλούς τόνους ξεκίνησε η προετοιμασία της Καλαμάτας για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2

Με χαμηλούς τόνους ξεκίνησε η προετοιμασία της Καλαμάτας για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2

Με χαμηλούς τόνους και χωρίς διάθεση για βαρύγδουπες δηλώσεις άρχισε χθες στα «Παλιάμπελα» η προετοιμασία της Καλαμάτας για την νέα αγωνιστική περίοδο και το πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στη Μαύρη Θύελλα τις τελευταίες εβδομάδες της περυσινής σαιζόν, τόνισε ότι πάντα οι «μελανόλευκοι» έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, όμως έκανε λόγο για νέο ξεκίνημα με πολύ διαφορετική νοοτροπία, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό, όχι τα «μεγάλα» ονόματα, αλλά με καλή νοοτροπία, αρχές και ομαδικότητα.

Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε υπομονή μέχρι να επιτευχθεί η αγωνιστική συνοχή, καθώς υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα. Μέσα από πολλή δουλειά διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν πρέπει. «Έχουμε σταματήσει τα πολύ μεγάλα λόγια, προχωράμε με χαμηλούς τόνους για να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε και θέλει όλος ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να κάνει λόγο για άνοδο.

Ο τερματοφύλακας, Κώστας Κότσαρης, ο οποίος είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της φετινής Καλαμάτας, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη ομάδα, τονίζοντας ότι το σημαντικό κίνητρο που τον έφερε στην πόλη μας είναι η πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία έχει να διεκδικήσει υψηλούς στόχους. «Να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία για να είμαστε στην κορυφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο έμπειρος αμυντικός, Γιώργος Βαλεριάνος, ο οποίος συνεχίζει από την περυσινή ομάδα, αναφέρθηκε στον πρόεδρο, Γιώργο Πρασσά, ο οποίος δεν είπε «όχι» σε τίποτα προκειμένου να συγκροτηθεί μια ισχυρή ομάδα, η οποία έχει υψηλούς στόχους και επιδιώκει να πετύχει αυτό που τόσα χρόνια θέλει όλη η πόλη. Δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους, αλλά με ομάδα σοβαρή, στιβαρή, πειθαρχημένη και με καθαρή δουλειά θα πετύχουμε το στόχο μας, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Ο Νταν Ριένστρα, ήταν το …πιο φρέσκο πρόσωπο στη χθεσινή «πρώτη» και στις δικές του δηλώσεις είπε ότι είναι χαρούμενος που από μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να έρθει σε μια άλλη μεγάλη και ιστορική ομάδα. Μίλησε ξεκάθαρα για στόχο ανόδου, καθώς η Καλαμάτα έχει πολύ καλούς παίκτες και μοιράστηκε την αισιοδοξία και το θετικό του προαίσθημα ότι όλα θα πάνε καλά.

Αν και φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα να τακτοποιηθούν, ο Μπαράλες συνεχίζει να νοιώθει παίκτης της ομάδας της Καλαμάτας, έτοιμος να πετύχει περισσότερα γκολ και να τη βοηθήσει στην επίτευξη των φετινών στόχων και κυρίως το «όραμα» της ανόδου. Η κατηγορία είναι δύσκολη, αλλά όλοι είναι έτοιμοι να αφοσιωθούν και να δουλέψουν σκληρά, ώστε βήμα βήμα να φτιαχθεί μια πολύ καλή ομάδα, ανέφερε ακόμη ο έμπειρος επιθετικός.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ (ο έτερος αντιπρόεδρος, Κώστας Βεργής απουσίαζε στο εξωτερικό) ανέφερε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ότι ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, «καταθέτοντας» την πίστη του ότι φέτος η ομάδα θα τα καταφέρει.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της ομάδας, το ρόστερ της Καλαμάτας για τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν έχει διαμορφωθεί οριστικά, καθώς προβλέπονται και κάποιες άλλες μετεγγραφικές κινήσεις.

Με μετεγγραφή αποκτήθηκαν φέτος οι Νταν Ριένστρα, Αχμάντ Μέντες Μορέιρα, Καρμέλο Αλγκαρανάζ, Φρoίξος Γρίβας, Αμπντούλ Ραχμάν Ουές, Γιούχα Πίρινεν, Απόστολος Στίκας, Γιώργος Ξενιτίδης, Σαντιάγκο Ουμπέντα, Κώστας Κότσαρης, Τίμος Τσελεπίδης, Νίκος Αναστασόπουλος, Τζούνιορ Μπακαγιόκο. Στην ομάδα συνεχίζουν οι Γιόνας Μέντες, Λαδάς, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Στρούγγης, Κωνσταντινόπουλος, Κατάλντι και Μπαράλες. «Δανεικοί», με προτεραιότητα στον πρωταθλητή Μιλτιάδη, ο οποίος θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, θα δοθούν οι Μουζάκης, Δρούγας και Πέππας, ενώ δύο 17χρονοι από τα τμήματα υποδομής της Μαύρης Θύελλας, οι Χότζα και Καστόρας θα έχουν την ευκαιρία ακολουθήσουν την προετοιμασία της ανδρικής ομάδα.  Εκτός πλάνων είναι οι Τάτος, Ελιβέλντο και Γιαννίκογλου, οι οποίοι αναμένεται να λύσουν το συμβόλαιό τους.

Ο κ. Αναστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα παιδιά της ομάδας, τονίζοντας ότι η επιλογή του «δανεισμού» είναι προκειμένου να αξιοποιηθούν και να έχουν την ευκαιρία να πάρουν ενεργό αγωνιστικό χρόνο συμμετοχής.

Η ομάδα της Καλαμάτας θα συνεχίσει τις προπονήσεις στα Παλιάμπελα μέχρι το Σάββατο 3 Αυγούστου και την Κυριακή 4/8 θα δώσει στο Αγρίνιο το πρώτο της φιλικό με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Στη συνέχεια 5-17/8 θα βρεθεί σε αθλητικό κέντρο στο Ελατοχώρι Πιερίας προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Νέο απόκτημα ο Νταν Ριένστρα
Η χθεσινή ημέρα δεν είχε μόνο το ξεκίνημα της προετοιμασίας της ομάδας, αλλά και τη γνωστοποίηση μιας ακόμη σημαντικής μετεγγραφής. Ειδικότερα, η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του Νταν Ριένστρα, τονίζοντας τα παρακάτω: «Είναι Ολλανδός κεντρικός χαφ, 32 ετών (6-10-1992) με ύψος 1.74 και υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Άγιαξ. Τη σεζόν 2013-2014 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο στην Χέρακλες Άλμελο. Την πενταετία 2015-2020 αγωνίστηκε στην Βααλβάικ όπου έκανε γεμάτες χρονιές με 141 εμφανίσεις και 6 γκολ.

Το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό τον γνώρισε τη διετία 2020-2022 όπου αγωνίστηκε στον ΝΠΣ Βόλο όπου είχε 24 συμμετοχές στην κανονική διάρκεια της Σουπερ Λιγκ, 12 στα play out ενώ πέτυχε 2 γκολ. Τη διετία 2022-2024 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου αγωνίστηκε 36 φορές στην κανονική διάρκεια της Σουπερ Λιγκ και 8 στα play out όπου σκόραρε 2 φορές.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της την νέα αγωνιστική περίοδο».

Χ.Ε.