Νέα παράταση για την επίταξη των ακινήτων στο έργο Εύα – Λάμπαινα

Νέα παράταση για την επίταξη  των ακινήτων στο έργο Εύα – Λάμπαινα

Σε τέταρτη παράταση για την επίταξη των ακινήτων που πρέπει να γίνει για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσηνίας (τμήμα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα)» του Δήμου Μεσσήνης, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Πρόκειται για απαλλοτριώσεις συνολικής έκτασης 81.367,97m2 που έχουν κηρυχθεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, το έργο είναι μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, καθώς εξυπηρετεί πρώτιστα το δημόσιο συμφέρον, τόσο εξαιτίας της ανάγκης ταχείας υλοποίησης για την οδική ασφάλεια της περιοχής όσο και λόγω της απορρόφησης των πόρων του οικείου προγράμματος της Ε.Ε., που έχει περιορισμένη διάρκεια μέχρι την 31/12/2025. 

Επίσης, εκτιμάται ότι η απαλλοτρίωση δεν μπορεί να διενεργηθεί πριν από την παρέλευση ενός έτους και τυχόν καθυστέρηση θα προκαλέσει σημαντική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου.  Ταυτόχρονα, η δικάσιμος για τη συζήτηση περί καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης έχει ορισθεί στις 2 Δεκεμβρίου του 2024.

Για τους λόγους αυτούς εγκρίθηκε 4η παράταση επίταξης των ακινήτων για χρονικό διάστημα ενός έτους, από 23/7/2024 έως 22/7/2025.