Νέδα: Τραυματίστηκε 27χρονος εκδρομέας

Νέδα: Τραυματίστηκε 27χρονος εκδρομέας

Επιβάλλεται να τεθεί, επιτέλους, σε προτεραιότητα η άρση της επικινδυνότητας στα μονοπάτια

Ένας 27χρονος εκδρομέας τραυματίστηκε στη Νέδα το απόγευμα της Κυριακής. Για τον εντοπισμό και την ανάσυρσή του επιχειρούσαν επί τρεις ώρες άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας.

Ο 27χρονος μαζί με άλλο ένα άτομο επισκέφθηκαν την Κυριακή τη Νέδα για την άγρια ομορφιά της και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει το φυσικό περιβάλλον.

Αργά το μεσημέρι και αφού είχαν φθάσει σε σημείο πάνω από το λεγόμενο Στόμιο, που δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο, ο 27χρονος τραυματίστηκε. Στις 7.30 μ.μ. ειδοποιήθηκε το Π.Κ. Κυπαρισσίας και αμέσως ξεκίνησε κλιμάκιο ανδρών του με πυροσβεστικό όχημα για τη Νέδα.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης, στις 11.00 το βράδυ ο τραυματίας παρελήφθη και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Κάτοικοι των Πλατανίων εδώ και χρόνια ζητούν να ληφθεί μέριμνα για άρση επικινδυνότητας του μονοπατιού στη Νέδα και παρά τις υποσχέσεις Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Μάλιστα, το 2021 μόνοι τους ο τότε πρόεδρος Πλατανίων και κάτοικοι αντικατέστησαν τα φθαρμένα ξύλα της νέας γέφυρας γιατί ήταν επικίνδυνα, αποκαθιστώντας έτσι την ασφάλεια για τους επισκέπτες.

Η Νέδα, όπως έχουμε αναφέρει, αξίζει της προσοχής όλων και ιδίως των θεσμικών της αυτοδιοίκησης, γι’ αυτό Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τριφυλίας οφείλουν να υλοποιήσουν τις εξαγγελθείσες κατ’ επανάληψη υποσχέσεις τους, τόσο για το δρόμο όσο και για τα μονοπάτια, αλλά και για τα πέτρινα γεφύρια της!

Σε ό,τι δε αφορά τα μονοπάτια, σημειώνεται πως υπάρχουν έτοιμες μελέτες και από το 2008, αλλά και από το Γενάρη του 2014, όπως επίσημα δηλωνόταν τότε από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι!

Ο τραυματισμός του 27χρονου την Κυριακή αναδεικνύει πως επιβάλλεται να τεθεί επιτέλους σε προτεραιότητα η άρση της επικινδυνότητας στα μονοπάτια που υπάρχουν στη Νέδα, πριν συμβούν χειρότερα…

Του Ηλία Γιαννόπουλου