Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επιστρέφουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid μάσκες και απαγόρευση επισκεπτηρίου

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επιστρέφουν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid μάσκες και απαγόρευση επισκεπτηρίου

Ξαναγυρίζουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, κι έτσι είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση για το επισκεπτήριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης covid ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου, των αυξημένων νοσηλειών ασθενών σε κλίνες covid, την αύξηση θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό, αλλά και την αύξηση σε ασθενείς που διαγιγνώσκονται κατά τη νοσηλεία τους θετικοί για SARS-COV-2, συστήνεται αυστηρά από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων η καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό, τους επισκέπτες και τους συνοδούς.

Μέτρα και πάλι
Σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη Covid-19 λοίμωξη στο νοσοκομείο, συστήνεται να ακολουθείται το πρωτόκολλο για τον έλεγχο, την απομόνωση και τη διάρκεια της απομόνωσης των ασθενών με πιθανή ή βέβαιη λοίμωξη  COVID-19 στο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το επισκεπτήριο, λόγω του συνεχιζόμενου κινδύνου διασποράς του covid στο νοσοκομείο, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευσή του. Άδεια παραμονής συνοδού (μέγιστο ένα  άτομο ανά ασθενή) θα χορηγεί η προϊσταμένη του τμήματος αναλόγως  των υφιστάμενων αναγκών του ασθενούς.

Οι συνοδοί ασθενών οφείλουν να προσέρχονται με rapid test πραγματοποιημένο πριν από την είσοδό τους στο νοσοκομείο,  το οποίο πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά 48 ώρες. Απαραίτητη είναι η ταυτόχρονη επίδειξη της άδειας παραμονής εισόδου.

Επίσης, οι ασθενείς που προσέρχονται σε Τακτικό ΩΡΛ, Πνευμονολογικό, Οδοντιατρικό Ιατρείο οφείλουν να έχουν rapid test πραγματοποιημένο πριν από την είσοδο τους στο νοσοκομείο.