Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Ανθρωπιά και σεβασμός στα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Ανθρωπιά και σεβασμός στα θύματα  του πολύνεκρου δυστυχήματος

Με ανθρωπιά και σεβασμό όλο το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας ρίχτηκε στη μάχη αντιμετώπισης του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος στην Ελαία την περασμένη Παρασκευή, βιώνοντας πρωτόγνωρες συνθήκες που θύμιζαν «μακελειό εμπόλεμης ζώνης». Ιατρικό, νοσηλευτικό, διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, οδηγοί, διοικητικοί, τεχνικοί, υπάλληλοι καθαριότητας, όλοι και όλες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη μαύρη μέρα να χαράσσεται στη μνήμη και την ψυχή τους, και τον ανθρώπινο πόνο που νιώθουν να τον απαλύνει κατά τι μόνο το γεγονός πως όλοι και όλες έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και επιβεβλημένο από τις συνθήκες για την αντιμετώπιση του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Σε δηλώσεις του χθες, ο αναπληρωτής διοικητής Γ.Ν. Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, σημείωσε σχετικά: «Την περασμένη Παρασκευή συνέβη ένα πολύνεκρο δυστύχημα στην Ε.Ο. στην περιοχή της Ελαίας. Η περασμένη Παρασκευή ήταν μια μαύρη Παρασκευή για την Τριφυλία. Αμέσως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά και με ανθρωπιά. Τόσο οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όσο και οι διασώστες και όλο το προσωπικό παρέμειναν στις θέσεις τους, ακόμα και γιατροί που ήταν σε ρεπό ή άδεια επέστρεψαν στην υπηρεσία τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Το νοσοκομείο συμπεριφέρθηκε άψογα και όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν όπως επιτρέπεται και όπως ορίζεται στην ιατρική δεοντολογία. Πολλά περιστατικά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και μερικά νοσηλεύτηκαν σε γειτονικά και όμορα νοσοκομεία. Η κατάσταση ήταν πολύ τραγική. Το προσωπικό προσπάθησε να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτό το προσωπικό, το οποίο δούλεψε και προσέφερε. Και να πούμε, για άλλη μια φορά, ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει τη δυνατότητα ν’ αντιμετωπίζει σοβαρές καταστάσεις και να σταθεί επάξια στο έργο που έχει επιφορτιστεί να προσφέρει στο λαό της Τριφυλίας και ευρύτερα. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στο ιατρικό προσωπικό, το νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και στο διοικητικό, καθαρίστριες, θυρωρούς, σε όλους, ήταν όλοι στις επάλξεις και βοήθησαν στο δύσκολο και τραγικό έργο που μας έλαχε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη μέρα».

Διαρκής ενίσχυση, οφθαλμολογικό ιατρείο & οφθαλμολογικά χειρουργεία
Ο κ. Λαμπρόπουλος ακολούθως τόνισε: «Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει, να στελεχωθεί ακόμα παραπάνω, παρότι η στελέχωσή του αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη φάση της εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε προσλάβει τους γιατρούς, σχεδόν στο σύνολο του οργανισμού, που προβλέπονται. Πρόσφατα προσλάβαμε έναν παιδίατρο, έναν χειρουργό, έναν παθολόγο. Επίσης αναμένεται η πρόσληψη ενός γυναικολόγου και ενός νεφρολόγου και με αίτημα που θα κάνω σήμερα (σ.σ. χθες) στην 6η ΥΠΕ, θα ζητήσω την πρόσληψη ενός επικουρικού χειρουργού. Οι ανάγκες δεν καλύπτονται ποτέ. Υπάρχουν θέσεις σε προκηρύξεις οι οποίες βγαίνουν άγονες. Γι’ αυτό εξάλλου και το αίτημα που έχουμε κάνει να κηρυχθεί το νοσοκομείο Άγονο Α εξακολουθεί και ισχύει και άμεσα θα επικαιροποιηθεί. Πιστεύω ότι μέχρι τη λήξη της θητείας μου να έχει γίνει το νοσοκομείο Άγονο Α.

Με την 7Κ/2022 θα προσληφθούν τέσσερις ΤΕ Νοσηλευτές και δύο ΔΕ Νοσηλευτές. Επίσης, έχουμε προσλάβει πάρα πολλά άτομα με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 55-67 ετών και ήδη στο νοσοκομείο εργάζονται πάνω από 15 εργαζόμενοι. Είναι όλοι από την περιοχή. Είναι ένας τρόπος έτσι να μειώσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε το νοσοκομείο μας με εργατικό και διοικητικό δυναμικό και την απασχόληση κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι πλέον τρεις φορές την εβδομάδα θα λειτουργεί οφθαλμολογικό ιατρείο και κάθε δεύτερη εβδομάδα (σ.σ. δεκαπέντε μέρες) θα γίνονται και οφθαλμολογικά χειρουργεία».

Του Ηλία Γιαννόπουλου