Ο Απόλλωνας διεκδικεί θέση στην Α1 -Η Καλαμάτα ’80 οριστικά στην Pre League

Ο Απόλλωνας διεκδικεί θέση στην Α1 -Η Καλαμάτα ’80 οριστικά στην Pre League

Πριν από λίγες μέρες η ΕΟΠΕ «έβγαλε στον αέρα» τη γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με αυτή η Volley League ανδρών θα διεξαχθεί με 10 ομάδες και το αίτημα για αύξηση των ομάδων σε 12 θα εκπληρωθεί από την περίοδο 2025-2026.

Αυτό σημαίνει ότι οι προσδοκίες της Καλαμάτα ’80 για παραμονή στην Α1, παρά τον φετινό υποβιβασμό της, δεν επιβεβαιώνονται.

Το πρωτάθλημα συμπληρώνεται με τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και τον ΟΦΗ, οι οποίοι πήραν τα εισιτήρια ανόδου και η τοπική μας ομάδα επιστρέφει και θα παίξει οριστικά στην Pre League.

Είναι πιθανόν πάντως η Καλαμάτα να μη μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, καθώς αίτημα για τη χορήγηση κάρτας συμμετοχής στο πρωτάθλημα των γυναικών αναμενόταν να υποβάλει ο Απόλλωνας, μέχρι σήμερα, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία.

Οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων αποφάσισαν να αποσύρουν τη δική τους συμμετοχή και το κενό που δημιουργήθηκε η ΕΟΠΕ αποφάσισε να το καλύψει με πρόσκληση στις ομάδες της Pre League.

Εάν το βασικό κριτήριο είναι η σειρά τερματισμού ο Απόλλων Καλαμάτας έχει πιο πάνω από αυτόν τις Αμαζόνες, ενώ έπεται ο Απολλώνιος.