O Ησαΐας Ματιάμπα για μια ξεχωριστή συναυλία στο «Αφράλατο»

O Ησαΐας Ματιάμπα για μια ξεχωριστή συναυλία στο «Αφράλατο»

O Ησαΐας Ματιάμπα έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία», ένα talent show στο οποίο πρωταγωνίστησε και στο οποίο, τελικά, αναδείχθηκε νικητής. Έκτοτε γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι…

Παράλληλα, αγαπά και την υποκριτική, έχοντας εμφανιστεί στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και τον κινηματογράφο.

Το φετινό, δε, καλοκαίρι πραγματοποιεί μια περιοδεία, υπό τον τίτλο «Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια», και αύριο βράδυ θα κάνει μια στάση στο «Αφράλατο», όπου θα τραγουδήσει για το κοινό της Καλαμάτας.

Το «Θάρρος» μίλησε μαζί του και σας τον παρουσιάζει:

-Ξεκινάμε γυρνώντας στο 2001 και στο «Να η ευκαιρία». Πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε σε αυτό και πόσο σημαντικό ήταν για την καριέρα σας;
Παρακολουθούσα την πρώτη εκπομπή με την οικογένειά μου στο σαλόνι του σπιτιού μας. Κατάλαβα πως ήταν μια εκπομπή που θα μου ταίριαζε και δήλωσα συμμετοχή χωρίς δεύτερη σκέψη! Τότε ήμουν 3η Λυκείου. Αφού τελείωσε το “Να η ευκαιρία” το καλοκαίρι του 2002, τον επόμενο χειμώνα ξεκίνησε η συνεργασία μου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη! Άρα, θα έλεγα πως ήταν αρκετά σημαντικό για το ξεκίνημά μου στο χώρο του τραγουδιού/μουσικής! 

-Για τα μουσικά talent show γίνεται συχνά λόγος. Η δική σας γνώμη ποια είναι και τι θα λέγατε σε κάποιον νέο που σκέφτεσαι να πάει;
Πιστεύω ότι το κάθε talent show μπορεί να είναι μια καλή βάση για το ξεκίνημα κάθε νέου, αφού πρώτα ξέρει πάνω-κάτω τι θέλει και πού μπορεί να κινηθεί, ανάλογα με τα ταλέντα του! Δυστυχώς, η ιστορία δείχνει ότι είναι μια καλοδουλεμένη μηχανή όσον αφορά στις καριέρες των κριτών, τα νούμερα του σόου, ενώ ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες, την πορεία τους και την ψυχολογία τους δεν υπάρχει.
Τονίζω, βέβαια, πως σε αυτές τις εκπομπές η μοίρα των συμμετασχόντων καθορίζεται και από τα απωθημένα των γονιών και του “ψώνιου” που έχει ο κάθε νέος. 

-Εσάς τότε σας δόθηκε «η ευκαιρία» να βρεθείτε δίπλα σε μεγάλους τραγουδιστές. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο αυτές οι συνεργασίες;
Αυτές οι συνεργασίες σίγουρα ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα! Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα μου, σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο! Βοήθησαν βέβαια και άλλοι άνθρωποι σε αυτό, όπως οι παραγωγοί μου, οι μουσικοί που δούλεψα μαζί τους, τα ερεθίσματα που είχα από παιδί, οι γονείς μου.

-O Ησαΐας Ματιάμπα έπειτα από τόσα χρόνια στη μουσική αισθάνεται ευχαριστημένος από την πορεία του;
Θα έλεγα πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την πορεία μου στη μουσική και στο θέατρο! Μέσα σε 22 χρόνια έχω καταφέρει πολλά και η δίψα μου για τη μουσική και το θέατρο δεν έχει τελειωμό! Θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει, εκεί που με πηγαίνει το ένστικτό μου για όσο με πάει και όσο αντέξω!

-Εκτός από τη μουσική, σας είδαμε και στην τηλεόραση, τόσο ως ηθοποιό όσο και ως συμμετέχοντα σε talent show, αυτή τη φορά με αντικείμενο το χορό. Πώς αποφασίσατε να συμμετάσχετε σε αυτά;
Το θέατρο ήταν, είναι και θα είναι ένα μέρος του εαυτού μου. Θα μαθαίνω πολλά από αυτό και ως άνθρωπος αλλά και ως ηθοποιός. Πηγαίνω εκεί όπου η ψυχή μου νιώθει σαν το σπίτι της, γι’ αυτό και θέλω να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι σε διάφορες καταστάσεις!

-Μιλήστε μας για την αυριανή συναυλία στο «Αφράλατο»… 
Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Καλαμάτα. Και ως ηθοποιός και ως μουσικός έχω έρθει αρκετές φορές. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξαναβρεθώ σε αυτό τον τόπο, αυτή τη φορά στο «Αφράλατο», σε έναν υπέροχο χώρο!
ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ! Έτσι έχω ονομάσει την περιοδεία μου και σε αυτό τον κόσμο σάς καλωσορίζω. Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά!

-Τα σχέδιά σας;
Τα σχέδιά μου είναι υπερβολικά πολλά και λίγα από αυτά θα πραγματοποιηθούν. Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο στούντιο για τη δημιουργία του άλμπουμ μου, με τραγούδια που θα κυμαίνονται  σε ύφος παραδοσιακό, όπως το “Μια ανάσα για δύο”, το “Άκουσέ με” και το “Ό,τι θέλεις κάνε με”.

Τον Οκτώβρη ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου το έργο “Μυστικός Κήπος”, σε σκηνοθεσία Αγνής Χιώτη, ενώ την πρωτότυπη μουσική υπογράφω εγώ.

Η περιοδεία που κάνω θα συνεχιστεί (εκτός από το καλοκαίρι αυτό) και το χειμώνα!

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση