Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» για το νερό στη Μάνη

Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι»  για το νερό στη Μάνη

Τέσσερις κοινότητες φωνάζουν «δεν πάει άλλο» και ζητούν μέτρα τώρα

Ο «κόμπος στο χτένι» έχει φτάσει για επισκέπτες και κατοίκους της Μάνης με την έλλειψη νερού, και χθες τέσσερις πρόεδροι Κοινοτήτων από την περιοχή του Λεύκτρου, με ανοιχτή επιστολή, ζήτησαν άμεση παρέμβαση για επίλυση, καλώντας σε ανοικτή συζήτηση.

Λόγω του γενικότερου προβλήματος που υπάρχει φέτος με το νερό και στην Καλαμάτα, τα πράγματα για το Δήμο Δυτικής Μάνης έχουν γίνει ακόμα πιο έντονα, κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην επιστολή των προέδρων των Κοινοτήτων Νομιτσί Χρήστου Κυβέλου, Σαϊδονας Άγγελου Κλαμπατσέα, Τραχήλας Μιχάλη Μιχαλέα και Πύργου Λεύκτρου Σπύρου Καμπανάρου.

«Δεν πάει άλλο»

«Ζητάμε άμεσα να παρθούν τα απαιτούμενα μέτρα από το Δήμο, την Περιφέρεια, το κράτος, για να αντιμετωπιστεί το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης νερού στο Δήμο μας. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης, εν έτει 2024, υπάρχουν χωριά που μένουν χωρίς νερό μέχρι και μέρες, ενώ άλλα μπορεί να έχουν νερό για λίγες ώρες την ημέρα. Το πρόβλημα χειροτερεύει, ειδικά την τουριστική περίοδο που ο πληθυσμός των χωριών μας αυξάνεται. Αγγίζει εξίσου τους κατοίκους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους. Οι συγχωριανοί μας πληρώνουν τα τέλη τους, τους φόρους τους και είναι απαράδεκτο να μην έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο δικαίωμα της παροχής πόσιμου νερού», τονίζουν και οι τέσσερις πρόεδροι, επισημαίνοντας ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!

Άμεσα μέτρα

Γι’ αυτό ζητούν μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος:

-Με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του κράτους να μισθωθούν υδροφόρες για να γεμίζουν τις δεξαμενές των χωριών, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Αυτό να γίνεται επαναλαμβανόμενα, για όσο χρειάζεται, με σκοπό να μη μένουν τα χωριά από νερό. Σε όσες δεξαμενές δεν έχουν πρόσβαση οι υδροφόρες να βρεθεί άμεσα τεχνική λύση

-Έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων για τις διακοπές νερού και πόσο θα διαρκούν

-Με ευθύνη του Δήμου να παρέχονται δωρεάν εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους.

Καταλήγοντας καλούν τους κατοίκους, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων, τους προέδρους Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους φορέων σε ανοιχτή συζήτηση για το τι πρέπει να κάνουν, στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Καρδαμύλη, αύριο Πέμπτη στις 8.00 μ.μ.

Της Βίκυς Βετουλάκη