Ολοκληρώνεται το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται το 30ό  Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται αύριο στο Μέγαρο Χορού το 30ό επετειακό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Οι sold out παραστάσεις, τα σεμινάρια και οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού που παρακολουθεί την εξέλιξη του φεστιβάλ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή.

Τόσο στις δωρεάν παραστάσεις στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου της πόλης όσο και στις παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή – Βlack Βox και, φυσικά, στην Κεντρική Σκηνή στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι προχθές πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία ο περίφημος τελικός του «Art Within One» Dance Battle.

Το πρόγραμμα για τις δύο τελευταίες  μέρες έχει ως εξής:

Σάββατο 20/7
LALI AYGUADΕ   Runa
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ │ BLACK BOX | 19.00
ΗΡΩ ΚΟΝΤΗ /ΜΝΙΜ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ, MODULUS OF RESILIENCE
THOMAS MARTINO , LIGHEA

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  |  21.00
BOTIS SEVA  Until We Sleep

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ │ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ |22.00
Botis Seva
Η πιο πρόσφατη θεατρική παραγωγή Hip Hop του Botis Seva [Μπότις Σίβα], Until We Sleep, είναι ένα ταξίδι που χαρακτηρίζεται από την αντίσταση στην αλλαγή. Μια μοναχική γυναίκα, που αγωνίζεται κάτω από την πίεση του ηγετικού της ρόλου, αναζητά την πίστη, καθώς καθοδηγεί μια περιπλανώμενη κοινότητα μέσα από τα μεταβαλλόμενα περάσματα του χρόνου.

Με ένα ουράνιο μείγμα κρουστών και λαρυγγικών ήχων, η μουσική οδηγεί αβίαστα στην κυματοειδή κίνηση των Far From The Norm. Τα φτερωτά κοστούμια δημιουργούν φευγαλέες εικόνες πολεμιστών, μεταμορφώνοντας την προηγούμενη ταυτότητά τους, ενώ το φως διαπερνά τη σκηνή, μετατρέποντάς την σε ένα ανελέητο πεδίο δοκιμών και υπενθυμίζοντάς μας μια ανώτερη δύναμη που σμιλεύει την πραγματικότητά μας.

Το Until We Sleep ζυγίζει την ελπίδα έναντι του βάρους της ευθύνης. Ωστόσο, μέσα σε αυτήν τη σύγκρουση, υπάρχει μια ευαισθησία που επιτρέπει τη γέννηση νέας ζωής.

Κυριακή  21/7, 19.00
LALI AYGUADΕ   Runa
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ │ BLACK BOX

Κυριακή  21/7, 21.00
BOTIS SEVA  Until We Sleep
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ │ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ